Bahia Feliz Gran canaria, kurs med Narf

Vårt første besøk i Syden fant sted i november 2003. Anledningen var oppdateringskurs for regnskapsførere og vi benyttet sjansen til å se og oppleve det alle andre hadde prøvd å forklare oss og som de prata så mye om, nemlig å reise til SYDEN. Merkelig å tenke på at det er kun (8 år) siden, og siden den gang har vi reist veldig, veldig mye. Til å begynne med reiste vi bare på charterturer, etterhvert har det i tillegg også blitt mange turer på egenhånd.

Kursene, eller fagdagene som det kalles, gikk over 5 dager slik at det var to dager fri. Det var undervisning fra 9-12 og fra 16-19 så det var en laaang lunsjpause som vi brukte godt til å farte rundt. Blue Village Orquidea i Bahia Feliz hadde ypperlige kurslokaler, og alle deltakerne var innkvartert etter egne valg i Monte Feliz, Tres Vidas og Orquidea. Vi valgte Tres Vidas på grunn av den store balkongen selvsagt, stor og solrik med solsenger, det er toppen. Og vi kunne høre havet selv om vi ikke så mye av det. Lunt for skarp vind var absolutt balkongbonusen. Det blåste skikkelig her noen dager, men ikke på balkongen!!

Det er travelt med oppdateringskurs, men vi klarte da sannelig å få med oss både utflukter i regi av Startour og egne utflukter. I en lunsjpause fant vi ut at vi skulle ta lokalbussen til sanddynene ved Maspalomas. Der skulle vi spise lunsj og ta bussen tilbake. Jo da det gikk jo for så vidt bra, bortsett fra at bussen brukte jo særdeles lang tid på en strekning som vel kunne tatt ca 15. min i direkte kjøring. Jeg tror det tok minst en time og vel så det, fordi bussen kjørte jo selvfølgelig ikke strake veien men var innom både her og der og stoppa alle steder. Det var en fin tur likevel, vi fikk jo sett mye, og vi fikk ?vassa? i ørkenen også, og vi rakk tilbake til kursstart igjen.

En annen dag ble vi kapret av timeshare-selgere fra Anfi del Mar, og fikk invitasjon til å komme dit for å se, fraktet til og fra i taxi, og gaver skulle vi også få! Vi slo til og dro av gårde i en lunsjpause, vi var fire stk, dvs to regnskapsdamer med to ektemenn. Vel framme ble vi sittende og vente og vente og vi prøvde å si det at vi hadde det travelt, vi måtte være tilbake til kl 1600. De prøvde da å avlyse hele seansen, fordi det ville ta mye lengre tid (!) men vi fikk argumentert oss fram til en omvisning likevel fordi VI hadde jo allerede kastet bort halve lunsjpausen vår. Vi ble taua rundt på anlegget, og jammen var der flott, ingen tvil om det, men egentlig ikke vår stil så da salgsmøtet kom så var det ikke vanskelig å si nei. Det måtte vel også vært litt av en selger som kunne klart å selge slike leiligheter til to særdeles forsiktige og skeptiske regnskapsførerdamer. Flott tur, og fine gaver; bag og håndkle som vi bruker flittig den dag i dag.

Den ene av de to fridagene våre reiste vi på Grottetur, utflukt med Startour. Turen gikk til grottebyen Guaydeque hvor vi fikk vite mye om urinnbyggerne , guanchene. Vi spiste lunsj i en ?grotterestaurant? og vi fikk se både kirke, hjem og fjøs der oppe i fjellene. Det var forresten så kaldt at de som gikk i shorts og t-skjorte hadde problemer, det var omtrent snø i lufta der oppe i fjellet.
Den andre fridagen reiste vi med på utflukten til Puerto Mogán og det store fredagsmarkedet. Turen gikk langs kysten med buss, og jeg glemmer i hvert fall ikke den siste store klippen før målet, der veien liksom henger ute på berget og bussen tuter skikkelig før den går inn i svingen, grøssss??..
Markedet var en farverik og skremmende opplevelse for en nordbo som aldri hadde vært i syden før. Vi rømte derfra ganske fort, pruting var et ukjent ord, vi trodde vel det var kjeltringer alt sammen. Selgerne forlot sine varer og fulgte etter oss mens de ropte og sa ting vi ikke forstod. Vi vet bedre nå, og kan ha glede av synet av alt på et marked, men handle der er litt verre, det klarer vi fremdeles ikke.

En kveld tok vi taxi til Sioux City, det ligger ikke veldig langt fra Bahia Feliz, vi kunne nesten ha gått hvis vi hadde hatt god tid. Vi var der på en fredag kveld, og da var det Barbeque og Westernshow. Det var en skikkelig flott kveld for oss som liker litt westernstil og cowboyer og hester. Showet var morsomt og starta med at det kom ?galopperende? en flokk med kveg etterfulgt av cowboyer til hest, i en rasende fart, rett foran tribunene som vi satt på. Det var virkelig en pangåpning. Artig var det også bare å rusle rundt i hele denne byen etter showet og kikke på alt som fantes der. Vi betalte en inngangsbillett, husker ikke hvor mye, da fikk vi mat, så mye øl vi bare ville til kl 24.00 , westernshowet og annen underholdning.

Garbo`s unforgettable, eller hva skal man kalle det, et farvesprakende musikal/show, der servitørene er stjerner samtidig som de passer på at vi har nok å spise og drikke. God mat og drikke, og flotte omgivelser. Alle kursdeltakerne var samlet her for en fin avskjedskveld, og Garbos ligger faktisk i Bahia Feliz!! Her kom det busslaster med publikum fra hele Gran Canaria. Wallmanns salonger i Oslo og Stockholm har det samme opplegget.

Bahia Feliz var det perfekte sted for en ?førstereis? som var litt redd for det ukjente Syden. Her inne, trygt og godt, kunne man godt være en hel uke, ingen grunn for å forlate området egentlig. Rundt det lille torvet og ellers i Bahia Feliz så fantes det nok restauranter til å gå på en ny hver kveld, det kunne bli noen nye til lunsj også, tror jeg. Her fantes det svømmebassenger og en liten strand, underholdning på hotellet hver kveld, og butikker nok for å kunne handle med seg litt hjem. I utkanten stod det taxier, hvis noen absolutt ville ut av området, og de var høflige og vennlige og skikkelig ?dresserte?, ikke noe pågåenhet noen steder her i området. Det var snart adventstid da vi var der, og julepynten var på plass i butikkene og adventslys overalt. Hjemme var det vinter, og vi hadde hatt det helt supert, første gang i Syden.

En kommentar om “Bahia Feliz Gran canaria, kurs med Narf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s