Hurra for restplasser!


Ikke akkurat oppmuntrende!

Enda en kald og snørik dag, og vi hadde fått nok for en stund. Båten lå nedsnøet og fastfrosset, brøytekantene til heimen var nå så høye at kom det mer nå så måtte jeg bruke stige for å få lagt snøen fra meg på toppen. Internett og restplasser berget oss, vi bråbestilte tur en mandag i kulde og snø og to dager etter var vi i varme og sol.

Balkongen vår, med utsikt til en murvegg

Hotellet La Galea, San Augustin, Gran Canaria var nok ikke det aller beste vi hadde sett, men det var kort vei til stranda via en gangbro over en hovedvei og ned 60 trappetrinn. Det tok vel ca 5-10 min. Leiligheten hadde balkong med solmuligheter fra kl 08.30 til 09.30. akkurat passe til frokost. Leiligheten var veldig liten men ok likevel, på to dagers bestilling kan vi vel ikke forlange og forvente, vi må ta det som er ledig. Utsikten fra balkongen var rett inn i en murvegg og en blokk. Men på den andre siden, ingen tometers brøytekanter og snø som bare lavet ned var i sikte her.
Vi hadde aldri vært i San Augustin før, og måtte jo selvfølgelig observere og fotografere det meste for å ha i vårt «reisearkiv»

Spisesteder:
Vi prøvde noen, og de fleste fantes i shoppingsentret rett borti veien. Greek Taverna, nydelig mat, beste kleftiko jeg har smakt noen gang. Tre Hjartan ,Tapas, fin service på det og ellers god mat, og dans hver kveld. Johnnies Rib & Steak, hyggelig svenske med et koselig sted og god mat.
Playa Ingles: Grill Guarapo.11, the best view in Playa del Ingles, god mat og billig. Innkasteren het Maria, veldig dyktig, gode kurvstoler, fint når vi har gått langt. He he, vi sjekker faktisk stolene også vi, ikke bare menyen! Kurvstoler, med puter i, der stopper vi alltid og vurderer litt.
Det kan vel hende at disse spisestedene er lagt ned nå, det hender at slikt skjer.

Spaserturer:
Fra vår strand, Playa de las Burras gikk vi mot Bahia Feliz så langt vi kunne komme langs strandpromenaden. Så måtte vi klatre opp trapper og langs daler til vi omsider nådde fram til Bahia Feliz der vi bodde aller første gangen vi var i SYDEN. Der var det like koselig og hyggelig som før bortsett fra at stranda var ?borte? Der det før var sand var det nå bare stein tilbake. Sanden hadde forsvunnet i en storm. Jeg håper at sanden og stranden er tilbake nå. Vi spiste en god lunsj, sov litt og solte oss i solsenger ved Blue Village selv om vi ikke var gjester der denne gangen. Så tok vi en laaaang middag, minst tre-retters på en av de hyggelige restaurantene rundt torvet i Bahia Feliz. God og mett, og sliten etter en lang tur tok vi taxi tilbake til La Galea.


Bahia Feliz

En annen dag gikk vi motsatt retning, mot Playa del Ingles, veldig bratte trapper opp mot Tropical Shoppingsenter. Ned trappene på andre siden og vi var på den store stranda som fører helt til sanddynene Dunas De Mapalomas. Veien tilbake gikk vi langs stranda hele veien, det var heldigvis fjære sjø slik at vi kunne komme oss bortover under klippene og over steiner.


Playa Ingles, med sanddynene i bakgrunnen.  Fotografert fra toppen av strandpromenaden

 

San Augustin var ikke akkurat et sted jeg husker og som jeg vil tilbake til. Det var vel omtrent bare hoteller og et stort shoppingsenter. Veldig greit nok for å komme seg unna vinter og snø, men ingen ordentlige butikker og mennesker bortsett fra fiskeren som bodde ved en bro og dro båten sin opp på land etter hver dags fisketur. Kanskje litt urettferdig av meg å tenke slik, men bortsett fra turistene, så var der vel bare de som jobbet i turistnæringen, og som forlot stedet ved arbeidstidens slutt. Dvs kanskje vi var helt alene i området hver natt?

Fiskeren selger dagens fangst

Uansett, det gjør ingen verdens ting, om vi var kun turister i området,  vi unnslapp det som plaga oss og kunne gyve løs på snøhaugen da vi atter var hjemme igjen. Vi dro ikke til San Augustin for å oppleve kanarisk kultur men for å få et pusterom og varme oss opp litt, og dette skal vi gjøre flere ganger, reise plutselig av gårde, det er herlig å ha anledning til det!

9 kommentarer om “Hurra for restplasser!

  1. Hei! Hoppa på en restplass på fly i januar. 1000,- t/r. Pluss transfr og mat på flyet da. Booka meg billig leilighet på Hotell Valhalla på playa Ingles. Helt greit. Men Playa er en turistghetto da. Men jeg tok mange utflukter, bla.a et par fjelturer med Rocky mountains, samt leiebil en dag og dro til Aguimes og Guayadeque, buss en dag til Las Plamas. Mye få finne på der nede.:) Og et nydelig klima.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s