Første gang i Side, Tyrkia – Pegasos World


Fra havna i Side, båter finner vi overalt!
 

 

Vi reiser mye, man hadde aldri før vært i Tyrkia, så vi fant ut at nå var det på tide. Vi hadde bestilt reise to ganger tidligere, men avbestilt av forskjellige årsaker, bl a pga av terrorhandlinger og angst for tilsvarende. Vårt reiseselskap denne gangen, Nazar hadde bare har Tyrkia som reisemål, og valget falt på dem pga av ledige datoer og pris. Nazar er nå med i Tui-familien


Pent publikumsområde


Luksus:

Hotellet Pegasos World var veldig stort og virket luksuriøst ved første øyekast. Publikumsområdene var lekre og store, salongene var mange, og ettersom det var All Inclusive for alle her så fantest det bardisker og serveringer med jevne mellomrom. Bassengområdet utendørs sies å være Middelhavets største, og det kan jeg godt tro, det var enormt. Hotellet inneholdt også et «handlestrøk» med varierte butikker fra den flotteste juveler til krydder og souvenirer.


Litt luksus her også, ved resepsjonen


Tyrkisk bad og SPA-avdeling – I kjelleren lå det en verden for seg, med stort innendørsbasseng, stor treningsal med mange forskjellige apparater og en SPA-avdeling med masse tilbud. Våre guider fortalte oss på velkomstmøtet at å være i Tyrkia uten å prøve Hammam (tyrkisk bad) var omtrent som å være i Paris og ikke se Eiffeltårnet. Her fantes også sauna og masse forskjellige massasjetilbud.

Klart vi prøvde Hammam, og det var helt nydelig og absolutt å anbefale. Lokalene rundt dette var spesielle, ganske mørkt, med levende lys overalt, og vakker musikk. Rekkefølgen på dette programmet var sauna, hammam, ansiktsmaske og massasje. Og innimellom var vi i «hvilerom» med dempet lys og fikk servert tyrkisk te. Etter hele seansen så fikk vi da beskjed om at gubben var helt i orden i nakke og rygg men jeg kunne dessverre ikke ha vanlig massasje pga av slitasje m.m i nakken og derfor måtte jeg ha medisinsk massasje. Det kostet jo selvfølgelig ekstra, men jeg tok det for å prøve om det kunne hjelpe på en stiv og vond nakke, tre behandlinger. I ettertid har vi hørt at dette skjer vel med de aller fleste, at de får beskjed om at de har noen skader som må ha spesialbehandling. Men på den annen side, så finnes det vel slike skader hos veldig mange i vår alder. Jeg kan ikke akkurat si at det hjalp så veldig mye, men en følelse av luksus og avslapping kan jo også ha «senvirkninger».


Rommet, greit nok!

 

Rommene stod vel egentlig ikke i stil med det luksuspregede publikumsområdet. De var ganske vanlige, uten noe særlig form for overdrivelser av noe slag. Vi hadde bestilt (av alle ting) Deluxe Vip-suite for to, med stue og soverom. For det første så fikk vi ikke tildelt dette da vi kom, vi fikk en familiesuite, dvs to soverom med en dobbeltseng i det ene og to enkeltsenger i det andre. Det hadde vi ikke bruk for, og vi fikk da valget mellom to Vip-suiter som vi IKKE ville ha. Hadde nå jeg vært en Vip-deluxe-suite så ville jeg blitt ganske flau over tittelen. Den ene lå nederst i et stort bygg, med en knøttliten balkong som aldri hadde sett sol eller dagslys omtrent. Den andre hadde for så vidt morgensol, men stuedelen minnet vel heller om et nakent venterom hos legen, det var bare ukebladene som manglet. To stoler og et lite bord, og en tv var vel omtrent det som fantes der. Balkongen lå mot en liten gate og på den andre siden av gaten var det et transformatorhus som bråkte konstant.
Dette rom-trøbbelet løste seg da på beste måte da vi fikk det rommet vi pekte på, et enkelt dobbeltrom, ganske lite, men med balkong og havutsikt og sol det meste av dagen. Og vi forlangte ikke noe redusering av pris, vi var kjempefornøyd.


Fra dessertbordert utrolig fristende, og metervis med forskjellige lekkerheter.

All Inclusive – Dette var nytt for oss, og utrolig greit. Frokostbordet var noe av det beste jeg har sett, lunsjbordet og middagsbuffeten likeså. Dessertbordet til lunsj og middag var overdådig. Maten var lekkert dandert og smakte like godt som den så ut. To forskjellige supper fantes også til både lunsj og middag. Buffetene kunne faktisk sammenlignes med tilbudet på cruise, som vi også har vært på.  Rødvinen var helt ok til matvin, den var ikke fullt så god til «kosevin» om kvelden. Ølet heter Efes og smakte aldeles fortreffelig. Snackbaren ute i bassengområdet var også bra, selvfølgelig mye enklere enn inne i restauranten. Ute fantes det salater, pizza (italiensk og tyrkisk) div pasta og pommesfrites. Men ingen steder fantes det alkoholfritt øl, og det er vel merkelig i et muslimsk land hvor de fleste (?) ikke drikker alkohol?   Her lærte vi at det var lurt å ha lommelykt i veska!  Lyset gikk flere ganger i løpet av middagsmåltidene.

Ingen grunn til så mye klaging her, bortsett fra en viktig ting, Vi reiste fra Oslo i åttetiden om morgenen, kom vel fram til hotellet sånn cirka etter at lunsjen i restauranten var ferdig og stengt, og vi var ganske sulten før vi endelig kunne spise middag om kvelden. Hvorfor? Vi hadde vel ingen anelse om at det fantes mat der ute i Snackbaren, dvs den stengte kl 16.00, kanskje vi ikke hadde rukket det selv om noen hadde fortalt oss det. Uansett, det føltes litt merkelig å sitte der med All Inclusive og samtidig være så skrekkelig sulten. Ikke fant vi noe mat å kjøpe på hotellet heller. Men barene var jo åpne så vi fikk mer enn nok å drikke på tomme maver. Kanskje et kart over området og hotellet(som er ganske stort) kunne ha gitt oss tips til å finne ut hvor de forskjellige steder var?

Mange av hotellets aktiviteter var ikke startet opp enda så tidlig i sesongen. Hotellet hadde ikke så veldig mange gjester den uken vi bodde der. Det var som sagt et digert område, og det var patruljerende hyggelige vakter som gikk i utkanten av området hele tiden, og de sjekket at alle som befant seg der hadde det oransje armbåndet på seg, som tilsier at de hørte til på vårt hotell. De sjekket til og med «ukjente» gjester på stranda. På stranda var det selvfølgelig gratis solstoler og parasoller. Strandbarene med gratis drikke og snacks var ikke satt i drift enda.

Underholdningen hver kveld var litt masete. Danserne var veldig dyktige, men de hadde med seg noen personer , menn utkledd som damer med ballongpupper, og de klarte dessverre ikke fornye seg for hver kveld. Vi orka derfor ikke å se showet flere ganger enn to, det ble for dumt med de «damene».


Fra butikkgata i underetasjen

Butikkene på hotellet fikk vi ikke studert så nøye, det var pruting som gjaldt der også, og det er vi ikke så veldig glade i. Men de lot oss stort sett være i fred, ikke noe masing selv om vi passerte dem hver gang vi skulle spise i restauranten. Der var også en optiker, med billige briller for dem som kunne trenge dette. Det så ut som om mange bransjer var representert.  I trimsalen var det aktiviteter flere ganger pr dag, og det var «dansedamene» som ledet dette. Vanngymnastikk var der også.


Dette var i slutten av mars, og det blåste mye.  Det gjorde ikke noe for dem som var på ridetur her!

 

Vi var med på to utflukter som Nazar arangerte.  Det er veldig praktisk å bli med på slike for å bli kjent med et nytt land og nytt sted på en enkel måte.  Jeg lager et eget innlegg om dette.

Flyturen fram og tilbake – Dette var et tyrkisk fly, og greit nok, men ingen snakket skandinavisk. Det burde de rette på, det finnes jo så mange flerspråklige nå, tyrkiske jenter oppvokst i Skandinavia for eksempel. Turen hjem gikk om natten og det er veeeeldig slitsomt. Det er faktisk en grunn for at jeg ikke vet om jeg orker å dra dit en gang til, pga av den turen hjem om natta. Og dessuten så oste det parfyme av noen av flyvertinnene, og når man er allergisk, med astma, og er utslitt og trøtt og litt uvel fra før, så gjorde ikke denne parfymeosen saken bedre akkurat.

Negativt? – Høres vi negative ut? Det var vel mest positivt, men dette er skrevet dagen etter hjemkomst. Flyturen og parfymeduften er enda veldig påtrengende, kanskje det blir annerledes om noen dager??
Og ja, vi kommer til å dra til Tyrkia flere ganger. De menneskene vi møtte oppe i fjellet, og alle de barna på skolen, og guiden som var oppvokst i Tromsø ! Det er gode minner, og det føles så merkelig langt borte fra disse innpåtrengende kjøpmennene i handlegatene. Neste gang kommer vi nok til å reise med et selskap som har flyverter som snakker vårt språk og har vår «parfyme» eller rettere sagt, mangel på slike dufter.

6 kommentarer om “Første gang i Side, Tyrkia – Pegasos World

 1. Nazar må dere IKKE reise med , reis heller med Thomas cook og reis til Alanya det er den BESTE plassen du kan være + kan du lese min blogg ?

  Liker

 2. Har hørt mye bra om Nazar, og har flere venner som reiser med dette, men med alt det posetive følger nok også litt negativt 🙂 Men hvis selve flyselskapet var Turkish Airlines så vil du nok ikke finne skandinavisk talende personale der. Anbefaler å reise gjennom Ving eller Startour, og da sjekke at du får reise med flyselskapet Thomas Cook. Veldig bra selskap, hvor alt blir godt forklart og informert.
  Hvis dere vil til Tyrkia igjen anbefaler jeg ett hotell som heter Green Garden Apart Otel, ligger i Oba. En liten by ca 10 minutt utenfor Alanya sentrum. Passe stort hotell med Hamam og 3 forskjellige bassengområder; Relax, Grandpool eller Skliebasseng. Som alle ligger avskilt fra hverandre. Blir også servert mat hele døgnet, og hotellet har et mini-marked som er åpent hele? døgnet. Rommene er helt Ok, men vi reiser da trossalt ikke til utlandet for å sitte på rommet heller?:)) Så ligger det også en stooor frukthage inne på hotellområdet, hvor du da kan få frisk frukt rett fra trærne.
  Oba Sentrum er også en utrolig sjarmerende liten by hvor du blir fort kjent med folk, og de har et par virkelig gode restauranter som er til å anbefale for fullt!
  Håper dette tipset var Ok, og hørtes litt intressant ut. Vil dere evt sjekke det ut litt nærmere så søk det opp på Ving.no. Finner masse info der 🙂
  Men hørtes jo ut som dere alt i alt har hatt en kjempefin tur!! :)) Likte dette innlegget, kjekt å lese!

  Liker

 3. Ninette: Jo da vi hadde en fin tur, men jeg er ganske følsom for parfyme, så det ble litt dum slutt. Nazars anlegg var jo nydelig. Takk for tipset ditt, skal sjekke Ving.no, vi er veldig glad i små byer. Jeg skal også lage et innlegg om de utfluktene vi var på i Side, og de var veldig fine. vi hadde en veldig flink guide, tyrkisk jente vokst opp i Tromsø. Hun lærte oss veldi mye om Islam bl a, og det ble noen tankevekkere for oss.

  Liker

 4. Hei,
  Fant din side ved å søke etter Pegasos World. Vi skal dit om 6 uker og er veldig spent på opplegget. Takker for god info. fra deg her, har fått svar på mange spørsmål 🙂
  Hilsen en vestlending som er lei av kulde og regn og ser veldig fram til en tur til Side

  Liker

 5. Hei.
  æ va dær i fjor. 20.07.11 – 03.08.11. det va utrulig varmt! men godt… å det va en sinnsykt fin plass (STOR). det e det bæste hotellet æ har vært på + at det blei innført en ny lov i fjor om at tyrkeran IKKE har lov til å ta på dæ, eller si at du burde kom inn å se i butikken… de som jobba dær va utrulig hyggelig. men dæm har det ikke så bra som oss. det va en æ snakka med som jobba i suvenir butikken, å han sa: at han tjente 10 lire dagen, han jobba fra klokka 08:00 til 22:30. det e utrulig lite. men uansett så va det det peneste hotellet æ noen gang har sett, med MASSE folk… å det e ingenting negativt med det! det eneste man må tænk på, det e å dra ditt på rætte tia av året!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s