Norsk i Arguineguin


Vakker utsikt fra restaurantene nede ved sjøen i Arguineguin

Arguineguin er et koselig sted med mange nordmenn som har laget seg et miljø og et sosialt nettverk. Det er nok helt annerledes for de nordmenn som må bo der hele vinteren som «klimaflyktning», enn det er for oss vanlige turister, det kan ikke sammenlignes. Vi turister vil oppleve det spanske og kanariske mens vi er der, mens de overvintrende nok savner det norske innimellom.


Det er mange steder man kan plassere en båt her i Arguineguin

 


Vi blir aldri lei av å fotografere vakre båter!

Her fant vi et norsk legesenter med det ypperste av utstyr, og bare norske leger og pleiere. Jeg fikk jo også testet dette ettersom jeg fikk lungebetennelse da jeg var der nede. Rett ved siden av legesenteret ligger Den Norske Klubben. Der finnes det meste for nordmenn med hjemlengsel i løpet av vinteren. En gang i uken er det kumlemiddag, spanskkurs pågår og norske aviser og bøker finnes på biblioteket. Like ved siden av klubben ligger Den Norske butikken, med det meste av det nordmenn savner. Like før jul hadde de til og med kålrabi og pinnekjøtt. Lutefisken var ventendes og sild likeså.


Den Norske butikken

Litt lengre oppe i byen ligger Ancora, et butikksenter med mange slags butikker, kontorer og restauranter. Også her virket det som om det norske var i flertall, norske menyer, norske retter, norske varer og norsk eiendomsmeglerkontor. Der fant vi også norske radioamatører med samling hver torsdag på Sol y Mar, restauranten hvor innehaveren hadde lært seg norsk. Hver onsdag var det allsang i samme lokaler, ved Kanarifuglene, og hver fredag, så mye reker du vil ha og en halv flaske vin for kun 12 euro. Ellers hver dag, meny med en halv flaske vin, alt for 12 euro. Tirsdager er det marked i Arguineguin, like ved Klubben, butikken og legesenteret. Dette fikk vi ikke anledning til å besøke denne gangen, men det skal være bra. I Arconasenteret kunne du også få kjøpt frukt og grønnsaker i løsvekt fra «torgboder» og hver torsdag var det også markedsboder i senteret.


Eieren av Sol Y Mar har lært seg norsk

 


Et annerledes hus i Arguineguin

 

Hvis vi noen gang skal overvintre her sør på Gran Canaria, så er det godt å vite at dette norske miljøet finnes. Første gangen vi var her, var en søndag formiddag, og det var som en søndagstille norsk småby. Butikken på hjørnet var stengt og det var fredelig, helt fjernt fra kaos og virvar og turiststrømmen i Puerto Rico feks.  Skal vi bo på Gran Canaria flere måneder så skal det bli her, i Arguineguin!

Fra Arguineguin går det ferje til Puerto Rico og Mogan. Lokalbusser er et fint alternativ, og taxi er heller ikke dyrt.

 

En av de fastboende i Arguineguin har en fin blogg fra øya: 
http://kanarilivet.blogg.no

 

Her kommer det små snutter med jevne mellomrom.

5 kommentarer om “Norsk i Arguineguin

  1. Har tenkt mye på Arguineguin, det blir en tur dit før vinteren er over tror jeg.
    Noen som vet hvordan det fungerer med mobilt bredbånd der nede ? priser for en ukes kontantkort for eksempel?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s