Et dritthotell på Kypros!


Det ser jo ganske fredelig ut på et foto

 

Hotellet het Evabelle Napa, dette er ikke akkurat et hotell vi vil dra tilbake til, eller forresten, kanskje, hvis vi får det veldig billig så er det helt i orden å bo der for en uke. Oppholdsrommet var nyopp-pusset med nye fine møbler. Sofa, bord, to gode stoler, TV, spisebord og 4 spisestuestoler av god kvalitet. Stor balkong med bord og tre stoler, utsikt til en sidegate, sol fra morgen til ettermiddag. Fint soverom, gode senger, fine møbler og aircondition som virket ( I stua slo den seg av hele tiden). Det var rolig hele natta og vi hørte verken trafikk eller bråk fra pool-baren. Over gaten, forbi Thallasaki Village og vi var på stranda.


Der oppe i taket var den eneste lyskilden, ikke spesielt koselig.

Hva var det så som trakk ned inntrykket så mye?
I oppholdsrommet var det ingen lampetter eller stålampe eller smålamper, kun en skarp og ekkel taklampe. Det var høyt under taket og kun et lite bilde på veggen. Dårlig med kopper og kar i kjøkkenavdelingen, kun ett vinglass for eksempel. NB koking og steking i denne varmen (36-37 varmegrader) var ikke noe særlig uansett, dvs vi kunne like godt ha bodd på et hotellrom uten kjøkken.  Akkurat denne gangen gjorde det ikke noe om kjøkkeninnholdet var sparsomt.

 

 
Veggpynten på badet, hang der da vi kom, og hang der da vi reiste!

 

Badekaret så møkkete ut, og på dørhåndtaket hang det en hårstrikk fra forrige beboer. På badeveggen var det klistret en beskyttelsestape fra en truse eller bikinibukse. Den hang der hele uken mens vi var der.  Gangen og trappa opp var møkkete, gammel og slitt. En billett lå i trappa, og den ble vel liggende der omtrent hele uka.  Dette betyr faktisk at det var så som så med renhold både på rommene og i fellesområdene.


Det var vel kanskje bare slitt, ikke møkkete, selv om det så slik ut.


Dette er restauranten med aircondition!

I reklamen sto det: Airconditions restaurants! Det var ikke noe sånt der, det som fantes var en pool-bar med nakne hvite plastbord og plaststoler, godt innrammet av høy dunkemusikk fra høyttalerne. Det var stort sett ungdom fra England på hotellet. Det var umulig for oss å nærme oss bassenget, der skråla det en gjeng med godt voksen ungdom, og de plaska og heiv både seg selv og andre rundt i vannet til stor glede for seg selv i hvert fall. Hadde det enda vært en pause, men det var alltid noen som overtok rabalderet når andre slutta. Vi fant hotellet på en internettside, og la ikke merke til at det faktisk sto merket med «ungdommelig miljø». Apollo hadde dette hotellet på sin liste.


Paulas restaurant, et hyggelig spisested.

Det var slett ikke synd i oss godt voksne, vi forlot hotellet så snart vi kunne hver eneste dag. På grunn av varmen var vi mye på stranda, og det finnes utallige hyggelige spisesteder i Agia Napa. Odin Restaurant er velkjent og bra med det aller beste av kypriotisk og norsk mat, og komle hver torsdag. Paulas Restaurant er også veldig trivelig, med skandinavisk betjening og kypriotiske retter. Markos nede i havna er super på Meze og miljø og ellers har vi gode og billige spisesteder på rekke og rad. På Galliano, mot Klostertorvet, ovenfor Paulas er det nyheter fra TV2 hvis det skulle være behov for det.

Egentlig var det  vår egen skyld at vi havnet på et hotell som ikke passet for oss.  Reiseoperatørene er veldig flinke til å merke hotellene med feks «ungdommelig miljø», til nytte for både unge og gamle!  De unge kan vel ikke trives så godt på et hotell i utkanten hvor alt stenger kl 22.00, og de som er eldre kan ikke trives et sted der det er halloj til den lyse morgen. Vi må bare passe på å sjekke slike ting på forhånd, så får alle sammen en fin ferie!

Men uansett alder, så vil vel alle ha en viss standard når det gjelder renhold og etterlatenskaper fra forrige beboere!

11 kommentarer om “Et dritthotell på Kypros!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s