Papas Arrugadas con mojo

 

Papas Arrugadas con mojo er en tapasrett som finnes på alle kanariøyene. Det er kjempegodt og det smaker variabelt sterkt alt ettersom hvem som har laget sausen, og her kommer det en oppskrift (det smaker godt hjemme også).

1 kg små poteter, gjerne mandelpoteter og 2 dl havsalt pr liter vann.
MOJO:
2-3 røde paprikaer – 3-4 hvitløkfedd – 2 og 1/3 dl olivenolje – 1 ts spisskummen – eller karve
1/2 – 3/4 dl sitronsaft – 2 / 3 ss tomatpure – litt kajennepepper eller – hakket frisk chili

Vask potetene godt. Kok dem med skallet på i salt vann uten lokk, la det koke slik at vann fordamper. Potetene skal bli myke, og de skal få en tynn, lys saltskorpe rundt om.

Sausen: (kan også kjøpes ferdig og bringes med hjem)

Rens og hakk hvitløken. Rens paprikaene og skjær dem i biter. Fres hvitløk og paprika i litt olje sammen med spisskummen. Legg det i food processor og kjør det til purè. Spe med olje og sitronsaft mens maskinen går. smak til med tomatpurè og kajennepepper eller chili.
Sausen skal være «het», men den er god i mild utgave også. Blir den for tykk, så spe med litt vann. Potetene dyppes hele med skall i sausen og spises.

 

NB ikke alle er enige om at det skal være sitronsaft i sausen!!

(Vi spiser den med kniv og gaffel, og skjærer biter som vi dypper i saus. Drikke til? Jo vi foretrekker øl og gjerne en dram feks jegermaister).

 

4 kommentarer om “Papas Arrugadas con mojo

  1. mmmm ja dette er kjempegodt. Ser du er reiseglad pensjonist – bor du kanskje på en av kanariøyene om vinteren? Jeg har bodd og jobbet (reiseleder) på GC i 2 år for mange mange år siden, men reiser tilbake på ferie innimellom. Mye snaddermat der hvis man holder seg unna turistsjappene.

    Liker

  2. mojita: Vi bor ikke på Kanariøyene om vinteren, men prøver å komme oss dit så ofte vi kan. Og ja visst finnes der mye god mat!! Skulle gjerne hatt oppsrift på «Kanarisuppe» også, der var det maiskolber oppi, pluss alt mulig annet godt.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s