Los Christianos – Tenerife i november

 
En gammel bygning på stranda i Los Christianos


 Los Christianos – En koselig liten by, med masse ordentlige butikker, og spanske restauranter uten et engelsk ord på menyen. Det er når vi finner slikt at vi får følelsen av å være i utlandet. Hittil er Alcudia det verste eksemplet på det motsatte, og Agia Napa som en god nummer to, men vi trives jo på disse stedene også selvsagt! Hver til sitt bruk…


Et gammelt bilde, bygningen er her da også!!


Arbeid nede i havna

I havna I Los Christianos var det stor aktivitet, både blant fiskebåter og vanlige lystbåter. Det lå mange båter ankret opp ute i bukta. En seilbåt var nettopp tatt opp, så ut som om den var fra Australia forresten, og det ble malt og pusset på andre båter.
En dag vi var ute og fartet ble vi overrasket av et forferdelig regnvær, og vi søkte ly i en trappegang i et hus helt nede ved båtene og havna. Opp trappa var der en bar/kafe. Det var flere som havnet inni den gangen, bl a en noe medtatt fyr som fortalte at han hadde huset sitt rett over plassen, men det var umulig å komme seg dit akkurat da. Han ble litt irritert på meg som ikke trodde på at det var umulig å gå ut for å rekke bussen vår. Jo da, han hadde rett, det var umulig, det var som en dusj, ikke sparedusj, men veldig mye vann. Vi gikk opp trappa og der var det en kafe/bar, lunt og varmt og tørt, og selvfølgelig bare lokale mennesker. Barskiltet ute kunne nesten ikke sees så lite var det. Vi kjøpte oss hver sin øl, og etter hvert slutta det å regne. Vi angret på at vi ikke spiste der også, neste gang vi er i denne byen skal vi gjøre det, men da må vi ha med ordbok.


Farverike og flotte fiskebåter på rekke og rad!


Svenska Kyrkan, den ligger like ovenfor stranda, og der finnes det opplysninger om det meste, salg av kaffe og kanelbullar, og masse brosjyrer som er nyttige for oss som reiser på egen hånd. Et fint infohefte, Teneriffa-guiden med informasjon og tips for skandinaver fant vi også. Her er det opplysninger om lege, tannlege, frisører og selvsagt artikler og informasjon om øya .
I kirken var vi med på en Allsång-tilstelning. Det ble veldig koselig det, sangheftet var fra Allsång på Skansen, og sangen ble ledet av en gruppe mennesker som var frie og muntre, selv om de slett ikke kunne alle sangene som ble foreslått. Underveis var det utlodning, og vinflasker var en del av gevinstene. Kan dere tenke dere vinflasker som gevinst i norske kirker hjemme!! Noe er forskjellig, det er sikkert.

I sentrum finnes også en herlig matbutikk: Maxcoop. Her er det en laaaang kjøttdisk, med alt mulig, ferdigflådde kaniner og også ferdiglagde retter. Diger ostedisk, frukt og grønt og ferske brød. Du finner butikken ovenfor torvet og kirken, mot Kultursenteret. Rett over gaten ligger det også en Tapasbar, Don Chicharro. Skinkene er på plass i taket, og på veggene henger det store fotografier av Los Christianos før turismen. Her er det noen få som forstår engelsk, men da vi var der, var vi de eneste turistgjestene.


Hos frisøren


Svensk frisør og internettcafe:
Hårklipp er noe gubben alltid foretar seg i utlandet, av en eller annen merkelig grunn! Vi bestilte klippetime hos Birgitta, svensk frisør i Las Americas.  Vi spaserte strandpromenaden fra Los Christianos mot Las Americas. Første mål var den svenske internettcafeen, og den fant vi greit, beliggende i underetasjen på Hotell Compostela Beach, det første kvartalet i Las Americas etter Los Christianos. ***Den beste internettcafe vi har vært på, svenske tastaturer, rask linje, klargjort med både msn og Skype, og så kunne man få kjøpe kaffe og kanelbullar. Ja vi kunne faktisk få koble opp vår egen pc også, hvis ønskelig.


Det ble da litt strandliv også.


I Hotell Andorra, et kvartal ovenfor internettcafeen fant vi stedet. ***Swedish Hairstudio, for damer och herrar, drives av Birgitta fra Sverige, og her kan du klippes og styles opp, i reklamen står det at hun også spanderer drosjen til salongen. Gubben ble klippet, og det ble veldig bra, faktisk den fineste klipp han har hatt, og det kostet 12 euro (med vask). Hun anbefalte også et middel mot hoste og forkjølelse, Propalgina Plus som vi kjøpte med oss fra et apotek nede i havnen.


En av dem som koste seg i vermen rundt bassenget på kveldstid


Calima – Varm luft fra Sahara, 32 grader i november var uventet for oss. Skygger for solen, og lufta var full av støv og i verste fall sand. I tillegg til at det var ille for en astmatiker så koste noen andre seg, kakerlakkene som myldret fram rundt basseng og i gata. Før Calima så vi ikke en eneste kakerlakk, vi har vært flere ganger i Syden og ALDRI sett en eneste kakerlakk. men de tre dagene med calima så myldra det, og etterpå var det også noen , men ikke i samme antall.. Heldigvis var det ingen i leilighetene, trappene og gangene.!!!!!
Da calimaen fjernet seg, kunne vi se den gule støvskyen ute i havet.

Det var vår første tur til Teneriffe, og det blir nok flere. Los Christianos var en herlig ekte liten by. Calimaen kom tilbake den dagen vi reiste, nok en gang 32 varme grader under støvskyene. Uansett – calima og kakerlakker var absolutt til å leve med i bytte for norsk og kald vinter.

 

2 kommentarer om “Los Christianos – Tenerife i november

 1. Takk for besøk og kommentar på bloggen min. Bestandig koselig med nye besøkende!
  Jeg ble i grunnen ferdig med Mallorca i 2001. Syntes øya var blitt sliten og for mye turistpreget overalt. Hadde feriert både i Alcudia, Cala Millor og Palmabukten i løpet av 15 år. Men så var det en kompis som mente jeg måtte gi Puerto de Soller en sjanse. Det gjorde jeg sommeren 2005 og falt pladask. Akkurat slik jeg liker å feriere; et lite sted med blanding av turister og lokalbefolkning. Derfor blir det Puerto de Soller om sommeren og Puerto de Mogan (Gran Canaria) om vinteren for min del.
  Jeg har vært på Tenerife kun en gang og bodde da i Playa de Las Americas. Aldri mer! Los Cristianos er mer småkoselig, så vi var der flere ganger. Skal jeg tilbake til Tenerife, så faller valget på Los Cristianos. Foreløpig er jeg så godt fornøyd med Mogan at jeg trenger ikke «flykte» derfra.
  Nå skal jeg ta meg en reise gjennom bloggen din. Håper det er OK at jeg legger deg til på bloggrollen hos meg.
  Igjen; takk for besøket og velkommen tilbake!

  Liker

 2. Randi’s Tanker: Veldig hyggelig med besøk på bloggen! Ja Mogan på Gran Canaria er jo helskjønn, og aldeles ulikt alt annet der. På Lanzarote «prøver» de å få til Puerto Calero til noe lignende, men det kan de nok dessverre bare gi opp.
  I brevet om Los christianos så slettet jeg alt det negative jeg skrev om Las Amaricas, og ble stående igjen med ros om LC. Jeg legger snart ut brev on utfluktene vi hadde der.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s