Midt i katastrofen


Bildet fra NRK-reportasjen

 

11. mars 2011 ble Japan rammet av det kraftige jordskjelvet og den påfølgende tsunamien, som kostet over 16.000 menneskeliv og tok knekken på atomkraftverket Fukushima Daiichi.

 

Anders Magnus, reporter NRK, var midt i katastrofen. Dette er en sterk reportasje. Man skulle vel nesten tro at Anders Magnus har sett det meste, av det verste. I følge ham, er det veldig veldig ille i Japan, i nordøstre delen.

Jeg har familie i Japan, mellom Kobe og Osaka. Der går livet som vanlig. Reportasjen nevner dette også. Jeg følger med på den japanske web-siden som viser jordskjelvaktiviteten. Det buldrer og skaker fremdeles. Jordskjelv etter jordskjelv, med styrke på 5 og 6. Hvordan klarer disse menneskene å holde ut?   De har vel ikke noe valg, heller ingen steder å flykte til.

 

Her er link til reportasjen, og den er ganske brutal:

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7575437

 

Jeg lå på sykehus da denne katastrofen skjedde, jeg var ganske syk og klarte ikke se på TV eller lese om denne katastrofen i avisene.  Sittende i senga, med pc og engstelige tanker laget jeg denne lille snutten som jeg la ut på Youtube.  Det er min japanske svigerdatter som spiller en liten og sår japansk melodi som heter Sangen til Stranden.  Bildene er fra havneområdet i Kobe.  Ta deg tid til å høre på den, den er så vakker, og sår……

 

«/>

 

 

 

4 kommentarer om “Midt i katastrofen

  1. Uff, det var trist lesning. Er helt ubegripelig å tenke på hvordan de må ha det der borte. Alt som er ødelagt, alt som må ryddes, og alt som må bygges opp igjen. Massevis av mennesker uten et hjem og som har mistet sine kjære. Nei, vi i Norge vet virkelig ikke hvor godt vi har det!

    Liker

  2. Jeg prøver å forestille meg hvordan det er å leve i Japan nå, men det er vanskelig å forestille seg. En bra reportasje, fra en jounalist som tydeligvis er rystet over situasjonen…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s