Advent på Gran Canaria


Det er på tide å planlegge og bestille årets adventstur!! Det er ikke så mange måneder igjen til 1. søndag i advent, faktisk. Vi har allerede bestilt hotell, og flybilletter er kjøpt og betalt og ligger klar. Vi reiser til Lanzarote 21. november og kommer hjem 19. desember. Mens vi venter på årets sommer så vet vi at vi får i hvert fall sommer i nov/des, og vi koser oss med vår forrige tur til sommerlandet der nede ved siden av Afrika, her kommer reisebrevet fra den turen:

 

Flyturen gikk fint, det var en noe uvanlig rute vi fløy, på tv-skjermen kunne vi se at flyet satte kursen rett vestover, mot Stavanger, og vi lurte et øyeblikk på om vi hadde gått på feil fly!! Kapteinen kom på lufta og fortalte at på grunn av uvær nedover i Europa så skulle vi over Nordsjøen, over Skottland og over Irland før vi satte kursen sørover til Gran Canaria, og vi skulle fly over havet hele veien.
Det ble en fin tur helt uten turbulens, god mat og hyggelig nabo i ytterste flysete.

Vel framme, fikk kofferten til slutt, sist av alle, først inn sist ut. Buss til Puerto Rico, kjørte forbi hotellet/leiligheten v skulle til, to ganger, men måtte bli med til hotellet som var planlagt for avstigning. Tok taxi derifra, det kosta 3,50 euro.
Leiligheten som vi hadde leid for 14 dager var nydelig, ganske nytt alt sammen, hvit deilig sofa, hvitt salongbord, flott kjøkkenkrok med fryse/kjøleskap, oppvaskmaskin, keramisk 4.platers topp med stekovn under. I kjøkkenskapene, alt man trenger og flere typer glass. Balkong med teakmøbler, og flotte solsenger, utsikt over båthavna i Puerto Rico og Atlanterhavet og sol hele dagen fra 8.30 om morgenen omtrent til den går ned om kvelden.
Bassenget lå veldig vakkert til, flott utsikt og med oppvarmet vann.

 


Kjøkkenkroken


StuedelenBassenget på hotellet, flott utsikt!Utsikt fra leiligheten

Leiligheten lå litt langt utenfor allfarvei, langt å gå ned til butikker og restauranter, ned gikk det greit, det var tyngre å komme seg hjemover igjen, opp alle bakkene. For å komme seg til buss-stopp er det enda lengre, da må vi rundt ?neset? og inn i hoveddalen i Puerto Rico. Det kaltes «Nye Puerto Rico» der vi bodde. Ned til butikk og taxi tok det kun fem min, opp igjen ? 15 min. Til erstatning for dette hadde vi da nydelig utsikt!


Stakkars tennisbaner nå for tiden, nå er det bare golf som gjelder!

Vi handlet inn masse mat, og jeg var litt ergerlig på meg selv som ikke hadde tatt med for eksempel salt og pepper og slike ting, nå måtte jeg kjøpe det, ja ja. Så neeeste gang, da skal jeg ha med en liten boks med salt,pepper og annet nødvendig krydder, og kanskje noen skjeer hvetemel og sukker også. – det er så DUMT å måtte kjøpe inn dette bare for at man trenger litt! Og vi liker å lage mat og spise «hjemme», nydelige måltider på balkongen, uten stress og mas. Men da må alt utstyret vi trenger være på plass i skapet. Her manglet det faktisk litermål, men med en halvlitersflaske til målebeger så ordna også det seg.

Jeg må alltid ha med meg et forstøverapparat til astma og kolsmedisin. Etter to – tre dager her nede i Syden så skjer det alltid – jeg kan arkivere apparatet og ta fram vanlige manuelle astmamedisiner. Det er så utrolig deilig, jeg kan dra overalt og har med medisin i håndveska. Slike Sydenturer burde absolutt vært på blå resept for sånne som oss.

Vi har oppsøkt det lokale overvintrermiljøet tidligere og blitt kjent med andre klimaflyktinger her nede. Denne gangen deltok vi på Kanarifuglenes allsang på Sol Y Mar. De har allsang hver eneste onsdag se http://www.kanarifuglene.com og det var også deres julebord vi meldte oss på og deltok i.


Kanarisk musikk på Sol y Mar i Arguineguin

Playa del Ingles var vi også innom, der var vi på Las Camelias – Gran Buffet Universal Self Service. Det var en utrolig flott buffet, med canariske retter av alle slag, varmretter, grill, kaldretter, supper, salater og desserter. For 9.95 euro kunne vi spise alt vi ville. Husets vin, tinto de la casa kostet 8,60 for en hel flaske. Jeg smakte også den kanariske suppen, som het Potaje de Berros. Nå har jeg fått meg enda en kanarisk favoritt!


Potaje de Berros


Etter den Grande buffeten dro vi videre til Vecindario hvor våre venner ville vise oss en virkelig billig og stor matbutikk. Atlantico shoppingsenter dro vi forbi, der var det for dyrt, vi skulle til Cash & Carry, og det var litt av en butikk. En blanding av Smart-klubb og Ikea, men bare med mat og vin og sprit og grønnsaker.

En dag reiste vi til Puerto Mogan for å treffe reisenettvenner. Det ble et hyggelig møte, og vi skal nok treffes flere ganger i Norge også, håper vi! Reiseforum kan brukes på mange måter, det er klart, her kan man finne nye venner som liker det samme som oss, reising og nye opplevelser. Vi var vel også ganske enige om at hvis man skal oppleve noe, så må vi kunne ha evnen til å sette oss ned, se oss rundt, betrakte , bli begeistret, konsumere og fordøye? Det er så altfor mange , både turister her nede, og folk hjemme som stresser av gårde og de opplever ikke noe, fordi opplevelsene henger bak dem og når dem aldri igjen. Nei nååå sporet jeg helt av..

 


Norske seilbåter i Puerto de Mogan


Vakkert, vakkert i Mogan


 


Puerto Mogan er en herlig liten by, med utrolig mye vakre blomster og planter, og små kanaler og masse flotte seilbåter og andre båter. Det lå flere norske seilbåter der også. Før vi spiste lunsj var vi innom et digert, flott hotell, med en hage som var helt utrolig flott. Startour har også gjester her på Hotell Cordial Mogan Playa SSSSS. Vi vandret rundt i området både lenge og vel, og det var i resepsjonsområdet vi fant de flotte julestjernene som pryderbildet under her!!!

  

Fra hotellhagen Cordial Mogan Playa

Vi reiste til Puerto Mogan med båt, jeg liker ikke så veldig godt den kjøreturen dit. Ha ha fikk tips fra våre reisevenner, ta buss til Puerto Mogan(da kan vi sitte på innersiden av veien) og båt tilbake til Puerto Rico!

Vi møtte våre reiseforumvenner også på rekeaften på Sol Y Mar,Arguineguin og rekene smakte som alltid, aldeles fortreffelig! Merkelig det der, det smaker ikke så godt hjemme, kan det være hvitløksmajonesen? Eller brødet? Eller lufta? Eller var det på grunn av det hyggelige selskapet?

Vi var på Gran Canaria i to uker, og fant ut at det aller vanligste (akkurat de dagene vi var der) var sol fra morgenen og så ble det litt overskyet ut på ettermiddagen. Det passet oss veldig bra, vi lå i solen og varmet oss opp hver formiddag og så jobbet vi resten av dagen med våre prosjekter som vi hadde med oss.

Turen hjem ble litt unødvendig dum, vil jeg vel si. Da vi kom, oppdaget vi jo at transferbussen kjørte like forbi leiligheten vår og videre til et Startourhotell , Ipanema Park –  rett bort i gata her som for øvrig var en blindvei slik at vi passerte leiligheten to ganger til og med. Vi ble satt av på Revioli Playa, hvor vi så praia en taxi for å dra tilbake, greit nok. Men hjem igjen, DA burde vi vel kunne ordne noe enklere! Nå hadde vi jo slett ikke planlagt å be om at bussen stoppet ved trappa vår, nei så klart, tenk om alle skulle be om det? Nei da, men kanskje vi kunne få lov til å gå ombord i bussen på Ipanema Park? Det var så enkel adkomst dit for oss at selv en kolspasient kunne klare å trille sin firehjulskoffert bort til hotellet fra vår leilighet.
Jeg oppsøkte Startourpersonellet på hotellet og spurte om dette, de kunne ikke hjelpe meg. Jeg kunne ringe Guide-online. Samtidig så jeg i permen at buss 86 til vårt fly ville gå fra Ipanema park (bort i gata vår)kl 10.05 den morgenen vi skulle reise.

Guide-online ble oppringt, de kunne ikke svare, de hadde ikke listene for bussene enda, jeg måtte ringe tilbake kvelden før vi skulle dra. Så ble gjort, og svaret var : Nei dessverre, buss 86 fra Ipanema Park er full, så dere kan ikke følge med den! Dere må ta taxi til Revioli Playa og følge buss derifra!
Ja ja så gjorde vi det da?..og der gikk vi jo selvfølgelig om bord i buss 86 (det var den eneste bussen derifra til dette flyet) som så reiste forbi leiligheten vår og så videre til Ipanema Park for å hente noen få personer. Og SÅ var bussen full, akkurat som de hadde fortalt oss på Guide-online. HALLO Det går an å tenke litt da! Neste gang blir det taxi til flyplassen, selv om det koster veldig mye mer.

En adventstur, eller også en juletur kan vi absolutt anbefale til alle, også de som er friske. Det var her nede jeg en gang lærte det at jul blir det, selv uten flere ukers forberedelse og stress og mas.

I skrivende stund er det nå det romjul, forstøverapparatet (medisinmaskinen) er tatt fram igjen, og det samme er antibiotika og kortison. Det er slik mange av oss har det her hjemme om vinteren. Da går det an å ligge i senga, skrive reisebrev og glede seg til neste tur, som forhåpentligvis blir i månedsskiftet januar/februar!!!

 

PS:

Det er ikke romjul i denne skrivende stund, nå sitter vi her og venter på sommeren, kanskje den ikke kommer før til neste advent?


Puerto de Mogan, jeg leste et sted at de ikke var så ivrige på å få motorvei helt fram hit, kanskje det er lurt slik at denne idyllen bevares bedre?


3 kommentarer om “Advent på Gran Canaria

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s