Lanzarote , herlig!


Utsikten vår fra leiligheten

Flyturen gikk forholdsvis greit.  Problematikken vedrørende rullestol og reise når man er syk vil jeg skrive om på min «sykeblogg» som du finner her: http://eljos-eljos.blogspot.com

 Når det gjelder min nabo i flyet så er det et godt eksempel på hvor artig det kan være å ha et åpent sinn og lytte til mennesker man møter tilfeldigvis på sin vei.  Min nabo ga meg følgende historie:

Hans bror var lege, og en kveld han var der på besøk så ringte telefonen omtrent hele kvelden.  Legens kone tok den som oftest, for å sile.  En av samtalene var fra en frue som bare ville fortelle at hun var blitt så gledelig frisk!!  Kona fortalte dette videre til sin legemann, legen lo litt og sa at denne fruen var kommet på kontoret noen dager tidligere og klaget sin nød over nerveproblemer.  Han hadde da gitt henne 4-5 kalktabletter i en pose og ba henne om å ta en hver kveld, på samme tidspunkt.  Og sannelig, denne fruen ble frisk som en fisk. 

Denne legen var ikke noen «tullelege», han var seriøs og pliktoppfyllende, men han kjente nok sine faste pasienter godt, og jeg sier bare, er det ikke vidunderlig hvordan hjernen kan styre oss?

Det første vi gjorde da vi kom, var å slenge oss ned i hver vår stol utenfor leiligheten, og roen kom sigende.  Vi har båt hjemme, som alle mine lesere nå vel kjenner godt til.  Vi har et skikkelig talent for å sitte ganske rolig og bare glane utover sjøen, se på måker og båter, og ellers bare la tankene fly.  Dette hotellet er vårt paradis.  Slett ikke noe luksus, heller ganske enkelt.  Men DEN utsikten betaler vi gjerne litt ekstra for.  Hotelldirektør Estefania ønsket oss velkommer hjem og mottok oss med masse varme klemmer , mange nuss på alle kinn, og en flaske av hotellets fine hvitvin. 


Musikkanlegget vårt på tur, Ipod og sammenleggbare små høyttalere, utrolig bra lyd!

Første dagen her gikk med til å pakke ut.  Vi ble ikke ferdig engang, det var for slitsomt faktisk.  Vi gikk over gata til Jørgen og spiste middag om kvelden, og sovna ganske så raskt, med Stemninger og Dønninger på vårt reisemusikkanlegg.


Rundkjøringen ved Biosfera

Dagen etter hadde vi ikke så mye på programmet, men vi skulle til hotellet Las Vistas, hvor Nordisk forening har kontor.  Lørdag arrangerer de Høstfest, og den fikk vi meldt oss på.  På kontoret der traff vi hyggelige Harriet fra Lofoten.  Vi fikk med oss et eksemplar av Palmebladet, foreningens blad som kommer ut 4 ganger i året. Her på kontoret kan medlemmer møte opp, her finnes noen å prate med og her finner bibliotek (tror jeg, skal sjekke det ut på fredag).  Her kan man også melde seg på forskjellige arrangementer.  Hvis noe fremdeles tror at turer til Syden kun er fyll og fanteri så må de tro om igjen.  Her kan du bl a bli med på vandreturer i Lanzarotes ufattelige natur!  Turene er arrangert med guide, og senere kan man selvfølgelig ta turene på egen hånd.   Jeg tror vel neppe at de har turer for slike invalider som meg, men for alle andre som er noenlunde gangbare så er det bare å melde seg på.  Nordisk Forening har leid seg inn på Las Vistas, i leilighet nr A215.  Adressen til hotellet er Avenida Juan Carlos I no 12, eller Calle Las Majadas no. 6.  Enklere forklaring er kanskje litt høyere enn shoppingsenteret Biosfera, og på andre siden av gaten.

Fredagspilsen er også på Las Vistas.  Der samles nordmenn, både overvintrere og turister for en prat og en pils.  Resturanten der drives av Daniel (Dani) og han er flink selger, vi bestilte mat til fredag, hva kalte han det tro?  Det lignet på lapskaus og var med lammekjøtt, var det cous-cous eller noe slikt?  Ja mat vi jo ha.  Det blir spennende.

Vi tok taxi til Las Vistas, men jeg ville forsøke å gå tilbake til Agua Marina.  Bare nedoverbakker, og  til slutt på den nye «gangveien» langs fiskehavna, og så den store utfordringen, trapper opp + en bakke til Calle Teide, vår gate.  Jeg klarte det!!  Det ble en lunsjstopp på El Ancla, og turens første canaripoteter , mojo-saus og reker i hvitløk var et faktum!

Trappen, 7 trinn i slengen og så en hvilepause, så nye 7 trinn med hvilepause, helt til trappa var overvunnet.  Det gikk aldeles utmerket, utrolig hva slik Lanzaroteluft kan utrette!  Så klart, det tok jo sin tid, men vi skal være her i fire uker og har masse tid.  Været var akkurat passe varmt, sol av og på, utmerket for oss vinterbleke nordmenn.  Temperaturen ca 23 grader, helt flott for oss.

Et lite problem, eller kanskje ikke, min skritt-teller var plutselig tom for batteri, hvor får jeg kjøpt det her i Puerto Del Carmen, noen som vet? 

 
Gamlebyen og fiskehavna by night, sett fra terrassen vår!

3 kommentarer om “Lanzarote , herlig!

  1. Takk for en fin blogg.Har vært flere ganger på Lanzarote og Puerto del Carmen.Siste gangen var vi der i 4 uker.Bodde da på La Penita,en flott plass.Neste år skal vi være 5 uker og da skal vi bo på Aqua Marina.Min mann og meg gleder oss veldig, bare nyte og slappe av.Vennlig hilsen Betty-Ann.

    Liker

  2. Superherlig!! Aqua Marina er best, ihvertfall for oss som ikke må ha hæla i taket. vi har også bestilt igjen, 4 uker, 19. november til 17. desember

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s