Hurra for Vikinghuset, Puerto del Carmen Lanzarote

Gode gamle norske middagsretter, det er sannelig ikke så mange steder i Norges kafèverden at det finnes lengre.  Når vi reiser til utlandet er i hvert fall vi ganske opptatt av matkulturen, vi vil veldig gjerne bli kjent med stedets matskikker og det klarer vi som oftest også.  Det var ganske overraskende at vi måtte til Lanzarote for å finne norske varianter av det samme.  På hvilket spisested på for eksempel et shoppingsenter eller en handlegate i Norge finner du Seibiff med løk på menyen?  Eller Trollkrem?   Dette og lignende finner vi på Vikinghuset, Puerto del Carmen, Lanzarote.

Etter å ha spist oss gjennom mange restauranter i løpet av de fire ukene vi var der i adventstiden, så vendte vi flere ganger tilbake til Vikinghuset, og jo da, der finnes også kanarisk kultur hos dem, de hadde våre små tapasyndlinger på menyen, Papas arrugadas, med mojosaus, og Reker i hvitløk.  Og som ikke det er nok så kommer der også kanariske spillemenn innom og forlyster oss med sin musikalske kultur.

Min yndlingsrett her ble Ritas Gladlaks, og jeg blir glad bare jeg tenker på den retten.  Trollkrem til dessert var heller ikke dumt.  Og porsjonene er rikelige.  Det er ikke ofte jeg tømmer tallerkenen når jeg er ute på restaurant og spiser, unntaket er her på Vikinghuset.  Jeg kunne gjerne ha slikket tallerkenen, ha ha.ha  Menyen finner du forresten på deres hjemmeside: http://www.vikinghuset.com

Vikinghuset har flyttet, ligger på Avenidaen fremdeles, men litt lengre borte (mot Calle Anzuelo og Matagorda, men før Visanta og turistinformasjonen)  Lokalene er større, utsikten er like bra, interiøret er lekkert, vikingbilder på veggene, tv-skjermer mange steder, både store og små.  En hylle med bøker, en kurv med ukeblader, brune pledd for kjølige kvelder for dem som sitter nærmest havet, salgsbilder på veggene (som Rita selv har malt), et usedvanlig hyggelig vertspar som tar imot de fleste gjester som om de var gamle gode venner, Ritas trillende latter høres ofte, ja det er virkelig trivelig på Vikinghuset.  Og en viktig ting til – .jeg får absolutt ikke betalt for å skrive alt dette!!!  Tvert i mot, jeg betaler heller litt ekstra i tips for god service og god mat!

Mange grunner for å ende opp her hos Rita og Salva til stadighet, både nydelig mat, trivelig stemning og hyggelige lokaler. Vi opplevde Petter Northug, håndball-VM og Nyhetene på storskjerm også, uten at det var det vi egentlig var ute etter.  Rita og Salva inviterte  til både julefeiring og nyttårsfeiring for dem som ønsket dette.  Det eneste minuset her er den lange trappa opp, men med god tid så går det fint, og taxiholdeplass finnes rett utenfor.

En annen restaurant vi har hørt mye godt om er Roma, den rakk vi aldri å teste ut, det får bli en annen gang.

De fleste bildene er tatt like etter åpningstid, derfor ser det ganske tomt ut.  Når Rita inviterer til komle/raspeball hver torsdag kveld er der absolutt ikke tomt!!  Heller ikke de andre kveldene, som oftest er der full fart!

 


 


 


 


 


 


 


 


9 kommentarer om “Hurra for Vikinghuset, Puerto del Carmen Lanzarote

 1. Når jeg er ute å reiser holder jeg meg langt unna de som serverer norsk mat, det får jeg jo hjemme, nei da utfordrer jeg så langt som mulig de lokale matvanene.for meg er dette en del av ferien:))
  Men det er jo fint det finnes et tilbud for de som vil det anderledes
  Ha en trivelig dag:)

  Liker

 2. solkro: Ja som jeg skriver, matkulturen i fremmede land er like viktig som all annen kultur, og den forsøker vi også å søke etter. Vi tar også med oss oppskrifter hjem, og både greske, japanske og spanske retter er kjempeartig å lage hjemme. Ganske artig, jeg ventet meg en slik kommentar som din her, og det tok ikke lang tid før den kom heller. Litt av penget mitt i dette innlegget var jo at NORSK MAT må du faktisk lete etter på spisesteder i Norge! Og når man tilbringer fire uker på samme sted i utlandet, så kan man faktisk gå lei av å spise tapas og andre lokale retter.

  Liker

 3. Nå var jo dette ikke ment som kritikk jeg mener faktisk at det er bra det finnes slike plasser for de som ønsker det. Og det er nok som du sier nok av utenlanske restauranter her hjemme:))
  Vi har ikke alle samme smak og det er jeg veldig glad for.
  Ha en trivelig dag:))

  Liker

 4. solkro: Helt i orden dette, jeg har det faktisk som deg, men det gjelder Kinarestauranter! Aldri i verden om jeg skal gå på noen Kinarestauranter når jeg kommer til Lanzarote !! Kanskje fordi det har vi her jeg bor, og går dit litt for ofte. Hvis du kommer til Lanzarote noen gang, ta deg en tur til gata vår, Calle Teide som jeg har skrevet omi det forrige brevet mitt, det finner du bl a en utrolig artig og veldig lokal restaurant som ikke er så veldig godt kjent. Masse fine gamle bilder på veggene, tapasretter notert med kritt på tavla over bardisken m.m.

  Liker

 5. Det er akkurat det jeg synes er spennende, må nok lagre det navnet eller legge deg til som venn for å klare å huske:)) men takk for tipset:))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s