Holmestrand og mannen i containeren

Det finnes en søppelcontainer i den private havna i Holmestrand, og inni den bor det en mann (!!!)  Kanskje han ikke bor der, kanskje han var på ferie, slik som oss?  Gubben min skulle kaste søppel og luken stod litt pågløtt. Han åpna den helt og der satt han, mannen,  inne i containeren og sorterte søppel!  Gubben ble litt forfjamset og sa bare:  Er det plass til noe mer her da?  Mannen i containeren svarte ikke, bare tok imot posen.   Jeg hadde hylt høyt og lenge hadde det vært meg som åpna den luken og sett rett i ansiktet på en mann!!

 

For å begynne med begynnelsen da, vi hadde en nydelig tur på morgenen fra Holmsbu til Holmestrand.  Etter Drammen var vi nemlig innom Holmsbu igjen, venta på dårlig vær med masse regn og torden.  Fikk regnet, men ikke torden.  Morgenen var speilblank og litt tåkete før solen kom igjennom, det var en slik morgen da vi kunne ha kjørt i timesvis, og hvor vi enn ville……………..men vi skulle jo bare til Holmestrand.

Det står et skilt her, ved «inngangen» men kan vi stole på det?   Neeei…. 

Det blir nok fint i den nye gjestehavna, og veldig sentralt!!

 Holmestrand  gjestehavn, ganske forvirrende, men vi kan tydelig se at her blir det nok veldig bra når det blir ferdig.  Men i dag er der ingen strøm, ingen toalett, ingen dusj, ingenting.  I havneguiden står det at denne gjestehavna er prisbelønt, og har servicebygg med alle faciliteter.  Vi fant ikke noe slikt.  En kjempefin nybygd bryggeplass langs «bykanten».  Det er så nytt at det lukter nytt tre på lang avstand.  Strømstolpene er på plass, men de er ikke tilkoblet.  Det ser ut som om det skal bli bryggeplass langs hele «bykanten», og det kommer jo til å bli veldig mange fine plasser her til slutt. 

Vi ser over mot den private båthavna


Utsikt fra den private havna mot bysiden

Her ligger vi godt, ved siden av catamaranen

Vel vel det hjalp ikke oss at det skal bli fint om et år eller to! Vi skulle være her i to dager, vi skulle på et familietreff oppi bygda her og hadde basert oss på gjestehavner med strøm og diverse bekvemmeligheter.  Vi var først innom der det ble solgt diesel til båtene, der stod det faktisk et skilt med opplysning Velkommentil gjestehavn og strøm kr 30,-.  Den hyggelige damen svarte på alle våre spørsmål, er det strøm på noen gjesteplasser?  Nei dessverre, ikke enda.  Er det noe toalett eller dusjmuligheter?  Nei dessverre, var svaret.  En hyggelig lokalbeboer i en seilbåt ringte til kommunen og forhørte seg på våre vegne, men det hjalp ikke det heller for vedkommende som hadde med havna å gjøre var på ferie.  Derfor har vi tatt oss til rette selv.  Det er visst ikke bare gjestehavna som bygges ut, det er lagt ut veldig mange nye private bryggeplasser og vi har da okkupert en av dem som så veldig tom ut.  Dette er da innimellom alle de private plassene.  Dette er noe vi aldri gjør til vanlig.


 Vi traff da kjentfolk der vi fant en ledig plass!

 Holmestrand sett fra sjøsiden, en smal stripe langs sjøen 


Firkantet stekepanne i båt, det er tingen!  Jeg skjønner ikke at noen klarer seg uten denne!

Jeg bruker tre kameraer, Canon EOS 600D, Canon PowerShot G12 og HTC-telefon-kameraet

 Det er hus i Holmestrand også, og her kan vi se at de bygger ny brygge nedenfor huset

Dette får bli dagens hus fra Holmestrand, jeg MÅ fotografere hus, klarer ikke la det være

I våre havnebøker så står det veldig positivt om gjestehavna i Holmestrand, her skal det være både wc, dusj, strøm, vann og trådløst internett,.  Gjestehavnen er både unik og prisbelønnet?  Vel vi har en gammel utgave av Havneguiden 1, vi skal straks kaste den og kjøpe oss en ny!!

I ettertid har jeg funnet en fin side på internett, der står det mye om gjestehavna og havna i Holmestrand, og der finnes visstnok en automat hvor man kan betale for seg.  Men det blir jo litt vanskelig dette her, hvis man skal være avhengig av internett for å finne ut hvor de forskjellige ting finnes?  Jeg tror forresten egentlig at denne web-siden ikke var oppdatert.  Det burde jo ha stått at gjestehavna var under utbyggingog ville åpne igjen feks neste år!

Dessverre Holmestrand, dere vinner ikke akkurat i vår lille private gjestehavntevling i år!!

Også her er det en fiskebrygge, og det så faktisk ut som om de fikk fisk.

4 kommentarer om “Holmestrand og mannen i containeren

 1. Blir nok mye bedre når det er ferdig med brygga.. Er ikke så veldig fint der nå akkurat nå som de holder på å bygge, men er veldig fint å gå rundt i byen da 🙂
  Fine bilder btw! Ganske fint å se hjembyen min fra havet 🙂

  Liker

 2. Thihi, er morsomt å lese om hjembyen min.. og byen er fin, men spesielt båtvennelug er det ikke, enda.. men jeg har ikke bodd der på 20 år, hadde jeg bodd det hadde det vært andre boller.. håper dere hadde noen fine dager uansett!!

  Liker

 3. myruin: Vi hadde noen kjempefine dager i den private båthavna. Der var det stille og rolig. Litt ekkelt å tenke på den mannen i containeren, men men. Vi fikk forresten dusje der vi skulle på familiefest, så det ordnet seg det også. Neste år er nok alt i orden i Holmestrand Gjestehavn tenker jeg.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s