Lanzarote nov-des 2012, tur til Playa Blanca

 

Jo da, begynner vel å få litt rutine på det å reise, selv om det å reise med en sykdom ikke er rutine enda.  For dem som ikke vet det, kort fortalt, så har jeg veldig liten lungekapasitet pga av at en lunge ble fjernet i 2009 i tillegg  har jeg astma og KOLS,  ikke mye å puste med, med andre ord.

På Gardermoen traff vi de vanlige hjelpere fra Røde Kors og fikk en rullestol av dem.  De spurte også om vi trengte assistanse, men det gjorde vi ikke, jeg har med meg min egen assistent..  Etter å ha ekspedert bagasjen så trilla gubben stolen videre og fram til gaten.  Det var kaldt i ventegangen som vanlig, men denne gangen hadde jeg ikke pakket ned jakken min, hadde den tilgjengelig.

Turen fra Oslo til Lanzarote gikk som vanlig fint.  Mattilbudet i Norwegian er ikke akkurat mitt førstevalg, men denne gangen hadde de noe nytt, nemlig ¨tapas.  Jeg prøvde det ikke, men min sidemann gjorde det, og jeg skal bestille det på hjemtur /men da er de vel utsolgt, med min flaks vedrørende slikt.

Internett om bord er aldeles strålende artig!!!!!  Det er da så moro å legge ut meldinger på facebook,og veldig morsomt for alle følgerne våre som ser at nå er vi over Portugal og nå er vi snart framme, og vi har det bare fint fremdeles!!

Jeg har snakket om det før, hvor mange spennende mennesker man kan treffe om bord i et fly, ja noen mindre spennede også, alle typer egentlig.  Men uansett, ta i mot, bli kjent, lytt og betrakt, det gir veldig mye. 

Betjeningen på Norwegian var utrolig flinke til å begrense alkoholsalget til personer som egentlig hadde fått nok.  Da  vedkommende bestilte enda mer og enda mer så fikk han ikke et NEI, men han fikk vann og et blidt og stort smil og et kanskje…….Det samme skjedde neste gang, og jeg tror faktisk at han ble så forundret/forskrekket/avvæpnet at han kunne ikke protestere, men bare ta i mot!  Det hadde vel kanskje ikke nyttet med alle typer mennesker denne metoden her.

Andre vi kom så vidt i snakk med:  seilere som skulle ned til seilbåten sin igjen-  den lå i Playa Blanca, sør på Lanzarote.  Jeg fikk bloggadressen deres for å følge med dem videre, og ikke minst lese innleggene som allerede lå der.  Vi planla å besøke dem dagen etter, for å fotografere og skrive litt blogg om dem.


Planen var å ta taxi til Playa Blanca/Marina Rubicon  for å besøke båten fra Sverige.  Vi hadde egentlig planlagt å ta taxi begge veier, men vi ble overtalt  til å ta bussen fra shoppingsenteret Biosfera,  mye billigere.  Jeg var litt skeptisk til å gå så langt, men vi la i vei.  Det gikk jo på et vis, men det gikk sakte.  Måtte hvile veldig ofte. Vi vandret videre til buss-stoppen og der kom det en buss som det stod Playa Blanca på.  Euro 5.30 kostet dette, og det var en fin busstur sørover øya.  Det er i grunnen veldig fint å ta slike lokalbusser.

Buss-stasjonen, endepunktet (tror vi) var et stykke fra havna, og veldig langt fra Marina Rubicon som var båthavna i området.  Alle gikk av bussen så vi regnet med at det var siste stopp og tusla ut vi også.   Vi gikk ned til sjøen, og strandpromenaden.  Der var det masse restauranter  men selvfølgelig ingen taxi.  Det ble i hvert fall lunsj med nydelig utsikt mot Fuerteventura.  Vi vandret videre til ferjekaia hvor ferjen til Fuerteventura lå  for om mulig også å finne en taxi som kunne ta oss videre til marinaen.

Etter hvert fant jeg vel ut at jeg var veldig sliten, og hadde nok egentlig strukket strikket langt nok for denne dagen.  Marinaen så ut for å være et digert område det også, og hvis vi begynte å lete etter båten i feil ende, så kunne det nok bli enda flere skritt denne dagen.  Vi fant taxi ved ferjeleiet og tok taxi hjem til Agua Marina.  Det var jo ganske  sørgelig å ikke nå dagsmålet sitt, men på den annen side, jeg hadde gått mye lengre en jeg noen gang kunne ha håpet på, første dagen og uten trening.  Vi skulle nok ha tatt taxi rett til målet.  Vi fikk egentlig ikke så mye inntrykk av hvordan det var i Playa Blanca.  Området nede ved sjøen med strandpromenaden var aldeles nydelig, som overalt  her på Lanzarote.  De kan virkelig dette med å lage fine strandpromenader!!  Det må vel dessuten være ganske lunt og fint her i sør, ettersom det ofte er nord og nordøstlige vinder.

Båten vi skulle besøke heter Noa Noa II og bloggen finnes HER,

Det kommer nok flere innlegg, fra dette besøket vårt her på Lanzarote i nov-des 2012 følg med følg med!!  Det er åttende gangen vi er her, og håper det blir enda flere ganger.

Mange fine båt-motiver her også.

 

6 kommentarer om “Lanzarote nov-des 2012, tur til Playa Blanca

  1. Ja, så er tiden kommet for kanariturer. Dere er på Lanzarote og jeg reiser til Gran Canaria neste lørdag.
    Synd dere ikke fikk anledning til å se litt med av Playa Blanca. Det er en vakker liten by. Ferierte der 3 uker sommeren 94 og har siden vært tilbake på dagsturer i januar. Bakdelen med den vakre lille byen er at det blåser så mye, nesten bestandig. Til og med på sommeren, men da er det varmere og det kan gjøre godt med litt vind. Siste gang jeg ferierte på Lanzarote var januar 2005. Da var det så kaldt på øya at jeg frøs hver eneste kveld. Etter den ferien har jeg kun reist til Gran Canaria. Det er flere fjell på GC som skjermer for nordavinden. Men jeg har lyst tilbake til Lanzarote, dog en annen årstid. Black & beauty = Lanzarote.
    Håper helsen holder og at dere begge to får nyte oppholdet!

    Liker

  2. Randi’s Tanker: vi har funnet oss en lun og deilig krok her, så vi fryser ikke. Men jeg vet at det kan være skikkelig kaldt og blåsete av og til. Det hender vi får litt sjokk når vi kommer ut i gata og må snu og hente mer klær. Vi har ikke merket at det har vært kaldt.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s