Atlanterhavsvegen, Kristiansund, Molde og Ålesund

Ja det er sommerens mål!  I fjor gikk ferden nordover med bil, til Mosjøen.  Vi var innom Røros nordover og Dombås sørover.  Vi farta jo enda mer enn det også, tidlig på sommeren var vi rundt sørlandskysten og opp til Karmøy, og tilbake samme vei.  Så ble det det nordoverturen etterfulgt av båttur i området Fredrikstad – Drammen – Horten.  Jamen klarte vi en biltur til Bergen også før vinteren kom!  Før jul var det Lanzarote, og alle disse turene har jeg laget reiseinnlegg om og de finnes i arkivet.  (Bildet over er funnet på internett, reklamesider for området, det er merket Jarle Wæhler, Statens vegvesen, link nederst i innlegget mitt her)

Men nå. sommeren 2013, hvis helsa holder som det sies. da skal vi prøve igjen.  I fjor hadde vi planlagt en svipp innom Ålesundstraktene, men pga av silregn i flere dager tok vi turen direkte hjem fra Nord-Norge.  Men nå, skal vi se om det ikke blir ei råd.  Det er da Atlanterhavsvegen som trekker først og fremst

,

Fra reklame på nettet finner vi følgende fristende opplysninger:

«Atlanterhavsvegen med sine åtte broer er kjent som «vegen i havet».  Over blankskurte holmer og øyer bukter den seg som en sjøorm fra Kårvåg på Averøya til Vevang på fastlandet.

Vær og vind gir sterke variasjoner i opplevelsene, fra brølende stormer som bryter havbårer over veien, til solblankt havblikk.  Veianlegget er kåret til århundrets byggverk i det tjuende hundreåret.  Den britiske avisen The Guardian har pekt ut Atlanterhavsvegen som den fineste turistvegen i verden, og opplyser leserne om særskilt imponerende dramatikk i storm.

Turistveistrekninga omfatter også veien videre til Bud gjennom fiskebonden sitt landskap langs den værharde Hustadvika.  Veien og landskapet egner seg godt til sykling og vandring.

«Vegen i havet» tilbyr mange plasser for den som fisker med stang.  Området er også rikt på sjøfugl og sel.  Naturen ved havgapet kan også utfordres med vind- og bølgesurfing i brusende brenninger eller for dykking til skipskirkegården i Hustadvika og andre spennende mål.»  (Sitat slutt)

Vi skal jo også så klart innom byene Kristiansund, Molde og Ålesund.  Der har vi aldri vært før, så nå er det på tide!!

Det er vel sikkert mange som har vært på disse trakter, og som bor der.  Kan dere anbefale noe overnattingssted langs Atlanterhavsvegen?  Et sted som passer for oss som kan sitte i timevis og bare glo på sjøen, et sted hvor vi kan parkere utenfor døra så og si, pga av dårlig gangform.  Et sted uten så veldig mange trapper, og hvor vi også kan spise?

Overnattingen i byene var litt enklere å plukke ut, men jeg tar gjerne imot tips om byovernatting også, med de samme ønskene for tilværelsen!

Her finnes mer om Atlanterhavsvegen:

 

 

 

13 kommentarer om “Atlanterhavsvegen, Kristiansund, Molde og Ålesund

 1. jeg vil også anbefale deg til og sjekke ut øya Smøla nord for Kristiansund. «Øy i et hav av muligheter» sies det at det er, og det er jeg jammen meg det enig i 😉

  Liker

 2. Atlanterhavsveien er nydelig. Kjørte strekka for et par år siden. Tar ikke lange tiden egentlig! Men det kommer selvfølgelig an på hvordan man legger turen opp. Kan tenke meg at det er flott å finne et overnattingssted hvor man bare kan skue ut over havet og nyte. 🙂 Husker det stod mennesker overalt (nærmest) langs veien (på broene) å fisket. Sikkert spennende!

  Liker

 3. Tenker meg at dere kommer til å få en flott ferie tur om dere legger ruten om Atlanterhavsveien. Bor ikke så langt unna…. det er ikke så veldig mange overnattingssteder der ute, men jeg anbefaler at du sjekker ut Håholmen. Det er en nydelig liten pærle. Det går båt dit fra Atlanterhavsveien flere ganger i døgnet. Der er det bare helt nydelig… du kan nyte stilheten og se på havet, se hurtigruten passere, kose deg i solnedgangen. Ellers kan jeg nevne Storholmen som også er en flott plass, like ved sjøkanten. Der trenger du ikke ombord i båt for å nå frem…men heller ikke så fint som på den lille øya Håholmen 🙂
  Ønsker dere en flott tur og ta dere tid til å nyte naturen!

  Liker

 4. Randi’s tanker om reiser og hv: Takk for svar. Jeg fant hjemmesiden til Hustadvika Gjestegård, det ser flott ut der, midt i blinken, og ifølge svaret fra Nordmøring så er det ikke nødvendig med båttransport dit. Da kan vi vel kjøre til døren?

  Liker

 5. På Hustadvika Gjestegård kan dere kjøre til døren, både til hyttene og hotelldelen. Nydelig område!
  Når det gjelder turen til Ålesund, så har jeg mange innlegg på bloggen min. Du finner hele 56 innlegg i høyre kolonne!
  Takk for kommentar på bloggen min i dag. Det smakte veldig godt, både det fra havet og det til kaffen. Jeg er ikke flink på kjøkkenet, men dette var enkelt å lage. Og når man bor alene er det SÅ artig å lage mat til gjester.
  Ønsker deg en riktig god helg!

  Liker

 6. Randi’s tanker om reiser og hv: Jeg skal lese det du har skrevet om ålesund også, vi bør jo absolutt snuse litt der også når vi først er på den kanten.

  Liker

 7. Mye fint på Sunnmøre! Besøk øyene utenfor, med Alnes fyr som et høydepunkt. Går an å leie rorbuer på Alnes om det frister. Kanskje en overnatting på runde fyr og? Ser ut som ei fin rute du har satt opp:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s