Hustadvika Gjestegård


Hustadvika er et langt åpent havstykke utenfor Fræna, Møre og Romsdal i skipsleia mellom Molde og Kristiansund.  Havstykket er regnet som et av de farligste langs norskekysten, og flere skip har forlist her.  Spennende synest vi som er trygt på land. Det var Atlanterhavsveien som var vårt første mål på sommerens biltur, og da passet det veldig godt å leie seg inn på Hustadvika Gjestegård som ligger omtrent midt i den aktuelle strekningen.   Bildet viser Hustadvika i skikkelig godlag og finvær.


Storholmen heter det der Hustadvika Gjestegård er plassert.  Her på Storholmen  ble det sendt trelast til Holland på 14-1500 tallet.  Her har det vært et handelssentrum og det ble drevet stort etter datidens målestokk med jekter og galeaser som hentet salt torsk fra Lofoten og dette første til stor aktivitet med fisketørking utover vår og sommer på Storholmen. Stedet hadde både gjestgiveri og brennevinsutsalg, på det meste var det 200 mann som jobbet her.  Men dette er et værhardt sted, også på land. Under et uvær i 1901 tok storfloa alt som var bygd rundt Storholmvågen.  18 sjøhus ble jevnet med jorden og all drift ble omtrent nedlagt. 

Bildet over viser hovedbygningen hvor restauranten og konferanserommene finnes. Her er det fine muligheter for både konferanser, brylluper og enkeltovernattinger.  Hotellet kan tilby mange aktiviter som fisketurer og båtturer.  Velvære/spa-avdeling har de også, med badstu, boblebad, solarium og spabehandlinger.


Hovedbygningen sett fra andre siden, landsiden.  Jeg ble litt skuffet, hadde vel forventet meg at jeg skulle finne god utsikt til storhavet.  Men fra mitt kikkepunkt sittende i rullestol var det ikke så mye å se av det.  Mot havet var det en mur/molo, rimelig nok på et slikt vær-utsatt sted.  «Muren» kan skimtes på bildet i bakgrunnen.  Inne i hovedhuset var det kun utsikt til landsiden, fra spisesalen.  Jeg tenkte meg vel at det måtte være bedre i 2, etasje, men fant ikke noen «åpning» dit.  Etterpå har jeg lest beskrivelsen på internett, og der åpenbarer det seg litt av hvert, bl a : «I 2, etasje , en fantastisk utsikt over storhavet og fjelltoppene.  Bryggeloftet , et lite og koselig lokale med sofagruppe, peis og en nydelig utsikt ut over storhavet.»

Kanskje dette var kun for konferansegjester?  Fant ikke noe skilt som viste vei til 2, etasje, heller ingen heis.  Men jeg hadde nok klart å klatre opp trappene også jeg, for å kunne sitte der og se på havet………Det dumme var jo at vi ikke spurte!!!  Antagelig hadde vi mer enn nok å foreta oss likevel, det var vel derfor vi bare tenkte og ikke gjorde noe med det.


Dette er bygningen med hotellrommene, vaskerom og velværeavdelingen. 


Vi fikk handicap-rommet, helt til høyre her.


Kjempefint rom, god plass.  Badet var digert, skulle vel være plass til noen med rullestol.


og ikke var det langt til balkong med flott utsikt heller…….


Utsikten fra balkongen, vakkert.  Dette er utsikt innover mot landsiden, ikke mot havet.


Fra spisesalen/restauranten


Stekt klippfisk med sellerirotpure, potet og tomatmarmelade, smakte nydelig.  Det var kun tre hovedretter på menyen, hvorav to fiskeretter, selvfølgelig!!  Man reiser ikke til Hustadvika og etterlyser stor biff-meny, da har man misforstått totalt.  Forrettene var også havinspirert, bl a kamskjell.


Veien fra hotellrommene til resepsjon/spisesal. 


Her kan man da også kjøpe seg sitt eget, hvis det er et ønske.  Vi ønsker ikke det, vi er glade for å slippe vedlikehold og påpassing, det er deilig å bare leie seg inn……..


Vi kunne ha leid et av disse hvis vi hadde ønsket det.  Der er det to soverom, med tilsammen 4 sengeplasser. Fine hytter, eller sjøhus kalles det vel her…Den hvite pynten på veggen er ikke en parabolantenne, nei da, en modell av et slags tak som ble lagt over tørrfisk-stablene for å beskytte dem mot regn.  (tror jeg).


Herlig hotellfrokost, hvorfor drikker vi ikke appelsinjuice hver dag hjemme, til frokost?  Vi gjør ikke det, men vi burde jo ha gjort det.


Hotellfrokostbordet, litt av hvert å velge mellom


Kveldsstemning, med ryggen mot solnedgangen.

Det er et fint museum også på Hustadvika Gjestegård, gjenstander og historie fra Stopleleivraket. Jeg lager et eget innlegg om dette etterhvert.

Her finner du link til Hustadvika gjestegårds hjemmeside:    HER

12 kommentarer om “Hustadvika Gjestegård

 1. Du verden, har aldri drømt om at det var så bra hotell/hytter der 🙂
  Hustadvika er et fryktet havstykke, min far som hadde båt snakket mye om det, Gubbelure også han jobbet på fraktskute i yngre dager og har fortalt om store bølger og frykt for havstykket.
  Ha en fin dag:)

  Liker

 2. Ja, vi har det fint her. Og kan informere om at det ikke er en modell av et klippfliskflak på den veggen på hytta, det er ekte vare 🙂 og som du ser, det heter klippfiskflak 🙂 Det er hva jeg har lært her oppe at de heter 🙂 Og de ble helt rett, lagt oppå stablene av klippfisk for å holde de tørre 🙂 Kjørte dere over vakre Atlanterhavsveien da? 🙂

  Liker

 3. azul terciopelo: Ekte vare, så flott da!! Det er jo skikkelig dekorativt også, som veggpynt. Klippfiskflak. Og ja da vi kjørte Atlanterhavsveien, det var jo vårt første mål for turen som endte i Skudeneshavn på Karmøy før vi tok over fjellet til østlandet igjen.

  Liker

 4. Ååå, så nydelig bilder Eljos 🙂 Herlig sted ser det ut til. Jeg får skikkelig lyst til å dra dit 🙂 Kanskje neste sommer 🙂 Dra på Norges-turne 🙂 Klemmer ❤

  Liker

 5. Veldig kjekt å se Hustavika Gjestegård sett gjennom andres kameralinse! Ja, det er vakkert der ute. Jeg har kun bodd i hotellrom, men hører de sier at hyttene er flott også.
  For min del ble det ingen tur til dette havlandet i sommer, men kanskje neste… Jeg bor jo så nært at det finnes i grunnen ingen unnskyldning!

  Liker

 6. Randi’s tanker om reiser og hv: Jeg synes også det er ganske artig å se steder jeg har vært på selv, gjennom andres fotos. Det var i det hele tatt en utrolig vakker del av landet vårt, der oppe i Ålesundskroken, som jeg kaller det…..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s