Spicy fårikål?

Spicy fårikål?   Nei, det blir ikke riktig!!  Spicy kjøttkaker?  Jo det kan vel bli godkjent.  Spicy fiskesuppe?  Neeeeii, det er vel på kanten.  Enkelte retter tuller man absolutt ikke med……….

Jeg har skrevet om fiskesupper mange ganger.  Vi har det med det at når vi kommer til nye steder langs kysten så må vi smake stedets fiskesuppe.  Fiskesupper kan være så mangt, absolutt.  Hvert sted har sin variant.  En stund var det fiskesuppa i Rørvik som var nummer en på lista, og en vi spiste i Lofoten var på bunn.  Og hvorfor på bunn?  Jo den var tykk som grøt og hva som fantes i den suppa var en overraskelse til det kom i munnen, og det var ikke alltid like vellykket ……

 

Fiskesuppa i Engelsviken (Østfold) har lenge vært omtalt som den beste fiskesuppe i mils omkrets, ja kanskje i hele Norge.  Vel, vi har vært der, og vi har smakt den,  men den var ikke best.  Den beste fiskesuppa fant vi på Skjærgården Kro, hos Talberg på Ullerøy (Skjebergkilen).  Den har vi omtalt HER.  Den har nå i flere sesonger vært den absolutt beste.  Det har vært en suppe som vi kunne tenke på om vinteren, og nærmeste kjenne smaken av, lenge før sesongstart.  Lenge før vi kunne løsne fortøyninger og dra avgårde til gjestebrygga hos Skjærgården Kro.

Så skulle det da skje, avgårde til fiskesuppa, den beste av alle.  Vi ble jo egentlig advart, Spicy fiskesuppe stod det på en plakat…………..Ja ja, vi bestilte, og venta veldig lenge.  Vi måtte vente sålenge at vi lurte på om de måtte fiske først.  Nei bare tuller, det var masse mennesker der, fint det, da går det bra.  Nydelige omgivelser og hyggelig betjening.  Jeg skeiet ut med et glass hvitvin også.


God og fin gjestebrygge her, for spisegjestene
 

Ja så kom suppa da, og hmmm lukten burde vel ha advart oss!!   Vel vel vel, den smakte godt, og hadde vi vært på en asiatisk restaurant så hadde det vel vært helt greit.  Det var definitivt ikke den fiskesuppa vi hadde gledet oss til.  Nei nei nei, enkelte ting tuller man ikke med!!!  


Ikke bare havnet suppa ned fra første plass til bunn, den ramla rett og slett ut av listen!!!

Som suppe betraktet, med asiatisk lukt og smak var den absolutt spiselig, misforstå meg ikke, men norsk fiskesuppe?   Ikke tale om………..

Så det var det……….

 

 

13 kommentarer om “Spicy fårikål?

 1. Nei, det er noe med fiskesuppe, den skal være som den pleier, kanskje med noen små finesser oppi, men ikke sterk. Haifinne-supper, og asiatisk smak er hvertfall noe annet… Men fiskesuppe, da forventer man faktisk fiskesuppe… Håper du har hatt en fin sommer Eljos ❤

  Liker

 2. frodith: Ja ikke sant, man forventer fiskesuppe, og ikke en asiatisk variant. Men slik er det, vi får vel dra til Engelsviken neste gang, den var god. har du forresten sett at jeg har brukt Paint? He he det er morsomt…….

  Liker

 3. Åja, er det DIN tegnig?? 🙂 Ja, det er kjempegøy,jeg elsker jo å tegne, og det blir noe eget når man tegner selv. OG etterhvert blir man bedre og bedre 🙂 man finner ut nye ting, hvordan man kan lime inn gamle ting på nye tegninger osv 🙂 Så gøy at du har begynt da 🙂

  Liker

 4. Nå er asiatisk mat generelt dårlig krydret med sterkt smakskrydder, unntatt det indiske kjøkken f.eks. Det sto jo klart og tydelig på ‘tavlen’ SPICY – da skal man styre unna i dette landet for her er det kun salt og pepper som gjelder, hehe – og det visste de som laget den.

  Liker

 5. Anonym: ja kanskje det var indisk mat den minnet meg om? trodde det var thai, men det er jo ikke så nøye, norsk var det ihvertfall ikke. Og som jeg sa i innlegget, suppa var god den, men jeg ønsker meg den norske fiskesuppen også, kansje i tillegg til denne nye……..

  Liker

 6. Oj, her kjenner eg meg igjen. Jakta på god fiskesuppe er konstant her i gården. Ei skikkeleg fiskesuppe skal smake fisk og ikkje allskens andre ting. Kvit skal den vera, med smaken av herleg fisk. I Bergen har me fått skikkeleg fiskesuppe, slik ei som ein sukkar av fryd når ein et den.

  Liker

 7. Forstår ikke hvorfor de skal gjøre den norske tradisjonsmaten så trendy. Jeg vil ikke ha annet enn god gammeldags fiskesuppe når jeg er i Norge. Når jeg er i andre land, tar jeg matskikkene som de er der. Og fiskesuppen er forskjellig fra land til land, det godtar jeg.
  Ønsker deg en fin dag!

  Liker

 8. Skjærgården Pub & Pizza Hei Ellen, hyggelig å lese at du tok turen innom oss og prøvde vår variant av fiskesuppe. Synes selvfølgelig det er leit at den ikke levde opp til dine forventninger. Synes jeg i denne forbindelse også kan fortelle at denne spicy fiskesuppen har vært en stor suksess og vi har solgt store mengder av den. Vi kan selvfølgelig ikke klare å tilfredsstille alle, men vi forsøker så godt det lar seg gjøre. At du liker fiskesuppen som serveres i Engelsviken skjønner jeg veldig godt, da den også er meget god! Ønsker deg en fortsatt god sommer og velkommen tilbake ved en annen anledning. Mvh Skjærgården Pub & Pizza.

  Liker

 9. Bjørn: Suppa var god den, men den var ikke som forventet utifra tidligere erfaringer. Og plakaten fortalte jo tydelig hva dette var for noe. Det finnes vel fiskesupper i alle land over hele verden, men jeg foretrekker den norske varianten i Norge……..

  Liker

 10. Fiskesuppe skal smake som fiskesuppe spør du meg! Jeg hadde nok blitt kjempeskuffet hvis jeg fikk noe slikt servert.
  Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂
  Toril

  Liker

 11. Vittig. For meg er det komlene – de kødder du ikke med! Jeg liker komler fra andre landsdeler enn Rogaland også, de regionale forskjellene er bare gøy – om det heter raspeball, kompe eller hva. Men kom ikke dragende med sweet chilli, da blir jeg olm!

  Liker

 12. Hei, jeg skriver en reiseblogg og for noen dager siden skrev jeg en artikkel om tomatsuppe… Stakk innom her for å hilse på og si hei til en «reisebloggkollega» og så ser jeg at du har skrevet om fiskesuppe. Artig sammentreff, men jammen er det stor forskjell på suppene vi skriver om. 🙂 Hyggelig å titte innom, fine bilder og artige tegninger har du også. Vi sees på bloggen, på fiskerestauranten eller, ja hvem vet, kanskje i dagligvaren. Bon appetit!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s