Det nærmer seg nordovertur nå…..

I Mosjøen der har skjærene parabolantenne i leilighetene sine.  Jeg tror det er det eneste stedet i landet at skjærene har slik luksus.  Det er mye som er spesielt i Mosjøen, det er vel derfor vi fremdeles mener at det er hjemplassen vår selv om vi kun har bodd der en liten del av livet vårt.  Jeg har bodd der i 17 år, bare 17 av 69 år,   ja sånn er det, merkelige greier det der med hvor man føler at man er ifra.

Sommerturen vår er omtrent spikret og klar nå.  Det som har kommet til siden sist er at vi tar en overnatting på Træna, på Træna Rorbuer.  Det skal vel bli spennende.  Det ble så kort tid å være der hvis vi skulle ta båten fram og tilbake samme dag.  Nå får vi bedre tid til fotografering bl a.  

Så har vi også lagt inn en overnatting på Tynset Rom & Camping på turen hjemover.  Vi la inn kilometer og tid mellom de forskjellige stoppesteder og fant ut at det ble en veldig lang strekning å kjøre fra Selbu til Sørumsand, så derfor stopper vi på Tynset, det er sikkert noe vi kan se på der også.

En stopp på Brygfjeld gård må vi også få til, vi må jo besøke Skipper Eli, vår tipptipptipptipptipp-oldemor.  Vi rekker Hemnes Museum hvor det finnes noen saker  etter henne.  Jeg har fått svar fra dem om at det er åpent søndag 10. juli, så det passer akkurat.

Og så er det jo utflytterstevnet da, og program er kommet

Klippet og limt kommer det her:

Utflytterstevnet 2016
Da har vi i all enkelthet snekret et program fra 6. – 10.7.
* Onsdag 6. møtes vi i Øydalen for en felles tur opp på Øyfjellet. Ta med mat og drikke.
* Kl. 19.00 åpnes Utflytterstevnet 2016 i den nye baren på Fru Haugans Hotel – Hjørnet Bar.
* Torsdag vandrer vi i Mosåsen. Ulike turalternativer med guide. Oppmøte på Litjenget kl. 10.00, og etter vert samles alle for kaffekos ved skogstua   ved Litjtjønna.
* Kveldens samlingssted fra 20.00 er Fruen Bar på Fru Haugans Hotel.
* Fredag presenteres museets nye anlegg i Mjåvatn brygga. Start kl. 11.00. Tema: Jurgensenbrygga/Mjåvatnanlegget – i fortid – nåtid og fremtid.    Servering. 
* Kveldens samlingssted fra 20.00 er «Gilles» – med konsert fra 21.00
* Lørdag samles det til «vorspiel» til Byfesten i Hotellhagen fra kl. 17.00. Og så er det Byfesten.
* Tradisjonen tro runder vi av med en uformell samling på Bygdetunet søndag fra 12.30.
* Og ellers er det vel slik at mange lager sine egne programposter.
Velkommen heim.

Lørdag har jo vi også invitert slektninger til treff på Fru Haugans Hotell men det er vel plass til oss alle der sier de på hotellet.  Samtidig foregår Galleria, kunst for de fleste, utstillinger, salg.  Og som om ikke det var nok så er det også Toppenkurset med musikk overalt.  Dette er en samling for unge symfonikere fra inn-og utland.  Jeg hadde håpet det kom instruktør fra Japan også, og kanskje litt spilling her og der.  Musikk blir det nok, men om han fra Japan kommer er ikke helt avklart enda.  Vi får krysse fingre for det.


 

Det blir kanskje litt vanskelig å hale med seg denne rullestolen.  Jeg trenger den jo ikke på korte strekninger fra bil og inn til hus/hotell.  Det er jo bare der det blir langt og lenge å gå, som feks i Mosjøen, i Sjøgata, på Byfesten.  Og på Træna hvor vi kanskje skal farte rundt på øya.  Jeg er jo ikke lam akkurat, har bare «litt» dårlig pustekapasitet med bare en lunge.   Uansett, vi må prøvepakke bilen, det ser ut som om stolen tar det meste av bagasjerommet.  Ja vi må nok ha noen møter på det problemet, eller rettere sagt på den løsningen der…….Vi er flinke til det der med å ha møter, men da må det være ordentlig saksliste og øl og jegermeister.  Og så var det som jeg skrev i forrige innlegg, Ta gledene på forskudd så blir det artig to ganger  Eller noe slikt.  HER finner du det forrige innlegget hvor jeg har skrevet om alle stedene vi skal stoppe pluss litt mer.

Reiseruta ser nå slik ut, og jeg skal underveis berette fra hvert eneste sted selvfølgelig slik som jeg pleier å gjøre når jeg farter rundt omkring:

 

Tretten i Gudbrandsdalen: HER, Glomstad Gjestehus

Stjørdal: Quality Airport hotell,HER

Trofors

Laksfors HER finner du informasjon

Mosjøen, Fru Haugans Hotell HER

Hemnes Museum og Skipper Eli finner du HER

Mo i Rana og MEYERGÅRDEN finner du HER

Træna HER kan du finne det meste om Træna

Trofors

Selbu HER finner du info om Selbusjøen Hotell og gjestegård

Tynset Rom & Camping  HER er det info

 

Mosjøen, sett fra Olderskog.  Dvs det er jo ikke så mye vi ser av Mosjøen, men byen ligger der, helt sikkert…..

 

Det ble så fristende å bruke dette bildet også, og det er ikke mitt, det er nok reklame for KLM.  Neida, vi skal ikke reise med fly!  Vi reiste til Amsterdam med KLM sist vi var ute og fartet. Jeg fikk aldri laget noe reiseinnlegg om den turen, jeg var jo syk omtrent hele sommeren med lang tid på sykehus.  Denne gangen er det bil som er tingen, og jeg skal da forsøke å holde meg frisk.  Og heksa, ja kanskje det er Skipper Eli?

4 kommentarer om “Det nærmer seg nordovertur nå…..

  1. Olive Ole, jeg er ikke helt sikker på om det er parabol eller satelitt. Jeg tror nok at skjærene har bedre kunnskap om slikt enn jeg har.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s