Farlig, farlig – eller kanskje jeg må være gal!!

Farlig farlig, ja virkelig farlig disse reisemøtene våre.  I skrivende stund er det tre reiser på kalenderen.  Den sist-planlagte, til den Franske Riviera, Cannes, der er akkurat flybilletter bestilt og betalt, hotell er bestilt, og taxi fra flyplassen er også ordnet, og datoen, jo det er lenge til: 4. – til 10. september.  Kanskje det er serveringen på disse møtene som gjør at vi blir så kreative.  I tillegg til god mat og drikke så er det jo øl og jeger også.  Kan finne på mye rart da……..

 

Reiseklubben Artig-reiser fikk sitt navn på møtet i går kveld, og menyen var som seg hør og bør Middelhavsgryte. Et medlem til fikk vi også, og det er jo selveste eiendomsmegleren der nede, men vi skal ikke kjøpe leilighet nei, vi vil bo på hotell og få sengene oppreid og frokosten servert. Sånn  er det bare, skal det være så skal det være.

Vi har jo så klart planlagt båttur, båten ser dere bilde av her og den bodde tidligere i Skjebergkilen og var ofte på Hvaler.  Nå ligger den og koser seg i Middelhavet på den Franske rivieraen, og det er nok fint for en båt tenker jeg.

Vi planla også å leie bil en dag, og sjåfør meldt seg, om enn ikke frivillig så ihvertfall under litt tvang.  Ellers så blir det nok shopping, restaurantbesøk, bryggeslentring (med rullator) og bare «havglaning» som vi kaller det.   Hotellet skrev jeg om i forrige innlegg, og vi fikk reservert tre rom.  

Jeg har jo virkelig fortalt om de andre turene, men kan jo raskt repetere dem her.  Først er det biltur til Nord.Norge i juli 2016 med Træna som snupunkt.  Så er det da Cannes i september 2016, og så i februar 2017 er det Lanzarote.  Jeg tror nesten at vi snart må ilegge oss selv møteforbud.  

Og så får jeg jo bare håpa at helsa holder.  Det er der det gale kommer inn, at jeg må vel være gal som legger opp til et slikt løp som det her.  Jeg har jo litt av hvert å dra på, av diagnoser.  Men jeg skal jo ikke til Japan, ikke enda ihvertfall.  Jeg får prøve å være flink og passe meg for både det ene og det andre så går det vel bra.  Sykehus har jeg jo prøvd stort sett over hele Norge omtrent, og i utlandet også.  Og på de to første reisene skal jeg ikke ha med rullestol, det får klare seg med rullator, den er god å sitte på for å ta seg inn igjen.  Medisiner og hjelpere har jeg jo også med meg.  Og så har jeg bestilt assistanse som det heter , på flyplassene.  Og det kan jo bli ganske spennende.  Norwegian har nemlig funnet på noe nytt, som ikke fungere så langt ihvertfall.

Hør nå bare her, hvis du orker:

Når man setter hake i rubrikken for at man trenger assistanse så skjer følgende:  Setereservasjon, der dukker det opp en ramme hvor det står følgende: We can see you`ve requested spsesial assistance.  Make sure you get the seat you nead.  LES MER.

Ja så trykker man jo LES MER og der står det følgende:  Tildeling av seter, det er ikke nødvendig å reservere sete når du bestiller, dersom du ber om assistanse.  Vi gir deg et passende sete gratis, alt etter hvilken type assistanse du trenger.

* Du får sete i nærheten av toalettene.

* du får et sete med bevegelige armlener.

* Dersom du reiser med ledsager, får dere sitte sammen.

Dette høres vel fint og hyggelig ut?  Vel, det var ikke så enkelt.  På billettene til Lanzarote var første gang jeg så dette.  Jeg hoppet selvfølgelig over setereservasjon, det koster jo litt  å reservere.  For å få registrert min ledsager som hadde bestilt egen billett på eget nummer så ringte jeg kundeservice, og det ble en veldig dyr telefon.  Nei da, jeg fikk ikke noe gratis sete nei, for jeg hadde da slett ikke bruk for noen ledsager, og dette var kun for dem som hadde det behovet.  Hvor står det hen da tro?  Jeg ble til og med spurt om hvor i all verden jeg hadde lest alt dette?. Og hvordan kunne kundebehandleren vite om jeg hadde behov for ledsager eller ikke?  Hun var forresten dårlig i norsk, og skjønte ikke alt som jeg sa, og jeg skjønte slett ikke alt som hun sa.  Og da jeg også skulle meddele at jeg skulle ha med surstoff på flyet så tok det virkelig av, og tellerskrittene like så.  Jeg blir svett bare jeg tenker på dette.  Det nyttet ikke at jeg fortale at jeg hadde reist med dette apparatet før.  Og at firmaet som ordner med det ville kontakte Norwegian i god tid med alle opplysninger og søknader,  Nei da, hun skulle vite ALT om dette, og det var i noen øyeblikk tvil om at jeg fikk bli med det flyet i det hele tatt.  

Hvorfor blir det ansatt personer i den andre enden som tydelig ikke har noe greie på det de skal ha greie på?  Det irriterer meg grenseløst, og jeg er så frekk at jeg kaller dem for «De som ble til overs ett eller annet sted».  Jeg fant til slutt fram referansenummeret jeg hadde da jeg reiste til Lanzarote i november 2014, og da gav hun seg med det surstoffapparatet ihvertfall.  Men det flotte tilbudet om gratis og automatisk setereservasjon, den gav jeg opp, da hadde det blitt brukt så lang tid på 815-nummer at jeg ble vel i tvil om jeg kunne ha kjøpt mange seter for de tellerskrittene der.  Desuuten så skjønte hun jo ikke hva jeg snakket om, og visste ikke hvor dette tilbudet dukket opp. Forresten, koster det mye eller noe for å ringe 815-nummer? 

Jeg bestilte seter på vanlig vis, og når man gjør det etterpå så koster det jo mye mer.

I dag har jeg bestilt nye billetter, til Nice, og denne gangen har vi samme refnummer, ledsager og jeg,  Det samme tilbudet dukket opp, og nå skal jeg sende en mail med mine spørsmål, våger meg ikke på telefonen igjen.  Jeg er spent. I tillegg skal jeg sende kopi av mitt ledsagerbevis, utstedt av Sørum Kommune.  Ikke sikkert det hjelper, men det er da et bevis ihvertfall for at jeg har visse behov i den retningen. Skal vel sende litt info om surstoffapparatet også, hvis jeg skal ha det med.  Må ringe noen leger først, kanskje jeg kan slippe dette på den forholdsvise korte turen.  

 

Det «berømte» surstoffapparatet, ikke større enn at det kan puttes under setet foran.

Ja dette knytter seg også litt til min doble overskrift, jeg må vel være gal som holder på med dette. Det er ikke bare bare å reise avgårde sånn uten videre.  Men jeg har jo et lite håp om at det kanskje kan bli en vane med alt dette styret som må til for at jeg kan bevege meg ut av sofa og stue…….

 

 

 

2 kommentarer om “Farlig, farlig – eller kanskje jeg må være gal!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s