Ikke helt fornøyd……..

 

Fru Haugans Hotell er Nord-Norges eldste hotell.  Det har en helt praktfull plassering,  Sentrum, og utsikt mot fjell og elv.  Her har det ligget siden 1794, og i 1938 eller noe deromkring ble det bygget nytt ved siden av det gamle.  Det er den delen med røde kanter.  Så kom det enda et tilbygg i 2015  og det er den nærmeste elva og fjellet.  

Innendørs er det mange forskjellige rom, alt ettersom hvilken del av hotellet man befinner seg.  Jeg hadde rom i den nye delen, og rommet var veldig bra. god seng, godt sengetøy, fin luft og alt var bra.  Min søster hadde rom i samme bygg men i etasjen over meg. Min bror og svigerinne hadde dobbeltrom med salongkrok i doktorboligen, også dette var veldig bra.  Gode senger, god plass i salongen til oss som kom på besøk.  Utsikten for oss alle var mot byen og det var helt i orden, vi var ikke der for å se på utsikten. Det var ganske lydisolert. Jeg hørte ikke noe særlig til konserten i Hjørnet Bar, men det kan vel hende at det var fordi jeg var omtrent i andre enden av bygget. I kjelleren under det nye bygget er det garasjeanlegg hvor vi kunne leie plass, noe vi gjorde.  Veldig grei adkomst til bilen, omtrent bare ned i heisen og der var bilen.  

Vi skulle bl a treffe masse slektninger og hotellet var så utrolig snille at de reserverte omtrent alle bordene i Fruens Bar til oss.  Ikke nok med det, de åpnet baren også selv om det kanskje var to timer tidligere enn annonsert.

Hotellhagen, nydelig utsikt.  (foto G.Elstad)  Her er det godt å oppholde seg en fin sommerdag.  Utflytterstevne hadde Vorspiel her på lørdag, etterfulgt av Byfesten.

Fruens Bar i den gamle delen av hotellet.  Bildet har jeg lånt på hotellets nettside.  Det var her vi fikk reservere bord og det ble ganske fullt etterhvert.  Vi som bodde på hotellet fikk en drink-kupong og gratis adgang til kveldens konserter.  Det var jo veldig bra.

Trivelig frokostsalong, og jeg tror det var buffet her om kvelden.  Dette bildet er også fra hotellets nettside.

Dette er fra Restaurant Ellenstuen, det var her vi spiste middag.  Jeg bestilte hvalbiff, det har jeg ikke smakt på veldig mange år. 

Fra Ellenstuen som ligger i den eldste delen av hotellet.

Ellenstuen fremstår i dag som den gjorde i 1866, med kopi av den tapet som den gang ble brukt, listverk er spesiallaget og det er  forsøkt å få den beskaffenhet rommet hadde i sin tid. 


Så var det det jeg ikke var helt fornøyd med:  Jeg liker ikke å klage, det var jo så mye bra her, men….enkelte ting gjorde at oppholdet ble litt vanskelig rett og slett.  Hvis klagen min kan føre til at ting blir bedre så er hensikten oppnådd.  Vi hadde bestilt to enkeltrom og et dobbeltrom.  Det ene skulle være handicaprom og vi ønsket alle i nærheten av hverandre.  Jeg trenger nemlig litt assistanse med bagasje bl a. 

Vi fikk tre rom, men de var vel så langt fra hverandre som de nesten kunne.  Enkeltrommene i hver sin etasje og dobbeltrommet i en annen bygning.  Det var nok et handicaprom jeg fikk, men det var så langt fra heisen at jeg måtte bruke rullestolen.  Merkelig det, trodde alle slike rom lå i nærheten av heisen.  Men uansett, det hadde ikke nyttet, det var veldig langt fra heisen og til resepsjon/frokostrommet i 1. etasje også så rullestol var nødvendig uansett..

Men så var det ikke så enkelt med rullestol heller fordi:  Heisen var så trang at det var omtrent umulig å snu stolen inne i den.  Det var ikke lett å rygge heller, som det vises til høyre så var det en kant/vegg slik at døren dekket ikke hele åpningen. Jeg kjørte meg fast både her og der.  Ja ja jeg må vel trene mer på rygging og centimeters klaring.  Det er forresten veldig sjelden at jeg må rygge med denne stolen, den kan snu på en såkalt femøring!   Det skulle vel heller ikke være nødvendig å rygge for å komme seg til et nybygd rom som liksom skal være tilrettelagt for handicappede.

Men det som var mest ubehagelig var å måtte stille seg i køen på rød løper, med rullestol, omgitt av berusede personer som slett ikke var så veldig hyggelige.Og dette var absolutt nødvendig for å komme seg til heisen og rommet sitt som var i den nye delen av hotellet.  Ja, vi måtte forbi køen som skulle inn til konsert i Hjørnet Bar.  Lørdag ble jeg stående ganske lenge før jeg kunne slippe forbi.  Er det virkelig ikke en annen måte å gjøre dette på?  Jeg skjønner jo at de som skal på konsert må betale og stå i kø, men dog……….

Kunne det ikke vært mulig å plassere oss/meg i den delen av hotellet som ligger over resepsjonen?  Det så ut som om heisen også var større der, og jeg hadde sluppet den røde løperen…….

Vi kunne jo ha klargjort alt dette før vi flyttet inn på rommet, men vi visste jo ikke , utifra romnummeret hvordan forholdene virkelig var, og vi visste jo slett ikke noe om den røde løperen.  Da jeg først var på plass med bagasje og det hele så var det ganske slitsomt å komme seg ned til resepsjonen for å finne ut av det.  De hadde det jo også veldig travelt, fullt hotell og masse folk overalt.  Men neste gang, da vet vi mer………..

Men før jeg helt avslutter min klagesang må jeg nevne det bygget som dukket opp i 2015:

Det er den delen som ikke har noen egenart eller sjel og kunne vært plassert hvor som helst i landet.  Ligner litt på et hotell i Stjørdal faktisk.  Tenk om…..tenk om arkitekten eller hvem det nå er kunne ha bundet det sammen med fargevalget ihvertfall, det kunne ha latt seg gjøre.  Som det er nå så er det sørgelig å se Sjøgata, elvebredden og bortover mot fjorden, det er noe som skiller seg ut der, noe som slett ikke hører til, noe som gjør vondt.  

Vel, heldigvis, når man er innedørs så ser man jo ikke dette, og det andre bygget som ble satt opp i 1938 eller deromkring, det var jo egentlig like forskjellig fra resten som dagens tilbygg er, og vi ble jo alle vant til det.  Jeg husker jo ikke noe annet enn det.

Det meste ved dette hotellet er positivt, jeg kommer veldig gjerne tilbake.  Nettstedet, og masse historie og opplysninger finner du HER

Turen videre går til Korgen og Hemnes Museum for å besøke Skipper Eli.  Videre overnatting på Meyergården Mo i Rana. følg med følg med……

alle nye innlegg blir lagt ut HER

 

2 kommentarer om “Ikke helt fornøyd……..

    1. frodith: Ja det føles litt dumt å klage. Sett fra en normalt fungerende person så var jo det meste kjempebra, men jeg ser det jo fra rullestolen så og si og må jo vurdere derifra. Men jeg tror nok jeg gjerne vil bo der igjen, men nå vet jeg jo hva jeg skal be om og hvordan jeg skal forholde meg.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s