Meyergården, tja sånn passe………

Bildet er hentet fra Meyergårdens nettside.

 Det ble startet hotell i 1928, og den første utvidelsen var ferdig i 1952.  Siden da har det blitt utvidet med jevne mellomrom. I 2014 kom det 96 nye hotellrom og 10 nye møterom med maks kapasitet på 900 pers, Hotellet er Nord-Norges tredje største hotell. Pr. 2014 rommer Meyergården 239 hotellrom og om lag 465 sengeplasser. Hotellet har maks møteromskapasitet i storsalen på 900 pers sittende og over 1000 stående.

Vårt besøk her var en del av Nordlandsturen vår.  Vi hadde jo nettopp vært på Hemnes Bygdetun og besøkt Skipper Eli, og etter Mo så var det Træna som var målet.    Meyergården var bestilt på nettet, og rom fikk vi.  Noen i følget vårt hadde bestilt pr telefon, og der var den ene bestillingen ikke registrert.  Men så klart, det ordnet seg jo etterhvert.  Meyergården har jo utvidet, de har vel sånn omtrent 465 sengeplasser

Inngangen fra den «andre» siden, her vi kommer med bil og parkerer.  Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke gikk inn i den gamle bygningen, jeg skulle jo ha vært der og sett meg om.  Jeg må nok dra tilbake.  Kanskje hodet var så fullt av alt vi opplevde tidligere på dagen, med Skipper Eli, det er ikke bra å oppleve for mye på en gang. Kanskje det fremdeles er en stor trapp der inne?  I ettertid så føler jeg at jeg gikk glipp av noe.  Jeg merket ikke noe til gammel og ærverdig atmosfære, det var i grunnen bare moderne og «kaldt» og ikke som forventet.  Det er vel salonger i den gamle delen?  Mener å lese det på nettsiden, det var nok der jeg skulle ha vært og snust litt.

Resepsjonsområdet. eller kanskje det er lobbyen det kalles?  Uansett, åpent og trivelig med god plass til å sette seg ned.  God plass til å ta imot gjester også , noe vi skulle denne kvelden.  Våre to kusiner på Mo skulle komme, og de kom, tusen takk skal dere ha for å ta dere den tiden med å komme, det ble jo et langt stykke å kjøre.  De hadde også med seg døtre som vi fikk hilse på.  Bildet er fra hotellets nettside


Restauranten hvor vi spiste middag om kvelden, med veldig hyggelig betjening og god mat.  Akkurat nå i skrivende stund lurer jeg på hvem som betalte den, Vi har et aldri så lite oppgjør og regnestykke vi skal finne ut av. men regner med at denne finnes i noens notater og kvitteringer……..bildet er fra hotellets nettside.


Men så var det rommet da…………som dere ser, det var ganske lite til og med på tegningen.  Og der fantes kun en knøttliten og veldig myk pute.


I skapet var der ingen pute, og i permen var det tomt, permen med telefonnummer til resepsjonen og diverse andre opplysninger.

Det var ihvertfall ikke noe handicaprom som jeg da virkelig hadde bestilt.  Heisen opp hit var om mulig enda mindre enn på Fru Haugans Hotell.  Jeg gikk for å snakke med de hyggelige menneskene i resepsjonen før vi skulle spise middag.  Mens jeg stod der og ventet kom det en familie på syv. to voksne med fem barn, ganske små barn, hvorav to var tvillinger og satt på hver sine foreldres arm..  Deres bestilling var heller ikke registrert.  De ble selvfølgelig ganske fortvilet, De hadde ringt kvelden før, og de hadde fått beskjed om prisen og alt var i orden.  Dette ordnet seg jo også heldigvis, det var rom ledig.  Men….det er nok kanskje tryggest å bestille på internett, det ser ut som om telefon er litt tvilsomt!!

Og mitt rom ja, den hyggelig damen ble veldig lei seg, hun hadde oversett at jeg hadde bestilt handicaprom.  Jeg kunne få bytte, og jeg kunne bruke vareheisen som var større enn den vanlige.  Det var bare det at jeg måtte ikke komme borti veggene for da ville den stoppe.  «Hmmm nei takk.  Jeg beholder det rommet jeg har pakket ut i nå»  Men avslag i prisen fikk jeg, som plaster på såret.  Takk for det. Jeg ble så forskrekket over avslaget at jeg glemte helt å spørre etter en ekstra pute!!
 


Frokosten var rikholdig, her var vel det meste man kunne ønske seg.  Ettersom vekkerklokken stod på ganske tidlig vekking fordi vi skulle rekke en ferje tidlig på morgenen, så ble det vel ikke full uttelling på alt det gode vi kunne kose oss med.  Og frokost var selvfølgelig inkludert i romprisen.  Ja jeg har vel fortalt det, hele turen , to betingelser på alle overnattingssteder:  Frokost inkludert i pris og gratis internett på rommet.  Meyergården innfridde begge kravene.

Jo visst, mye å velge i her

Men hvor i all verden har vi havnet da, vi måtte ned en etasje, eller var det to, fra resepsjonen.  Og dette var en diger sal, kanskje de ventet veldig mange til frokost?  Det var ikke akkurat et koselig og hyggelig frokostrom men det hadde jo ingen betydning for oss trøttinger som skulle rekke ferje fra Stokkvågen, ferje til neste mål nemlig Træna.

Et vakkert bilde var det i frokostrommet, vet ikke akkurat hva dette er for slags motiv, føler at jeg burde ha visst det, og tror jeg har tatt bilde av det selv……….

 

Jeg har da vært på Meyergården før, og første gangen så jeg vel slik ut som på det lille bildet her.  Det må nok kanskje ha vært i den gamle bygningen, jeg husker en stor trapp,og i hotellets historie står det også nevnt en stor trappehall.  Der stod jeg og underholdt gjestene med sang, og teksten var slik;  

Lokk opp døræ du pappa,

de e feiarn som kjæm,

han ska bære kyss ho mamma

å så går han igjæn.

Jeg regner med at det var veldig populært, men jeg skal nok ikke gjenta det der. aldri noengang. Det må vel ha vært sånn cirka i 1952. 

I ungdommen reiste vi også til Mo I Rana, fra Mosjøen, med motorvogna.  På Mo gikk vi på snackbar, putta penger på jukeboxen, spiste softis og drakk milkshake, det var stas, i høghælte sko!!

 

 

HER finner du mer om Meyergården.

Følg med – følg med til Træna  HER , det kommer innlegg sånn etterhvert….

 

2 kommentarer om “Meyergården, tja sånn passe………

  1. Hei og god tur videre 😊 Bildet er av dønnamannen og tar jeg ikke skammelig feil så ser du » han » på tur til Træna 😊

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s