Røros og Tynset

Jaa vi hadde håpet på å møte rein og det gjorde vi.  De oppførte seg eksemplarisk i trafikken, og det gjorde vi også.

Vi kjørte fra Stjørdal til Tynset via Selbu og Røros.Denne ruten er «bare» 32 km lengre enn den vanlige via Berkåk .  Det var vel både Selbu og Røros som fristet oss, og møtet med reinsdyr. Vi hadde hørt om flere som hadde truffet reinflokker, heldigvis ikke bokstavelig talt.

Det ble en lang lunsjstopp på Røros. Dette er en flott by, vi har vært her før noen ganger.  Til og med på korpstur har jeg vært, og da ble det spilt konsert nede i gruven.  Det var også litt av en opplevelse.

Utsikt oppover gaten til kirken som ligger der oppe et sted

Fine gamle hus her, ja jeg og hus vet dere, må jo bare ta bilde av dem, bilde av de husene som skiller seg litt ut

 

Vi kom da omsider til Tynset. Dette var ikke det helt store av opplevelser med overnatting.  Men…..vi hadde bestilt rom og har hørt etterpå at hyttene var utrolig fine og praktiske.  Det kan vi jo se i ettertid på bildene fra nettsiden deres så vi gjorde nok et dårlig valg med å bestille rom.. Det var fullt mulig å bestille hytter MED sengetøy og vask.  


Fine hytter, og som våre bekjente fortalte så var det helt ok å være handicapped i noen av disse hyttene.  Bildene på nettsiden viser at de er både praktiske og pene.


Rommet mitt, ja ja, ikke lett den trappa der, ikke for noen.  Det var noe galt med avstanden mellom trinnene.  Trappa går forresten opp til badet.

M

Men rommet og senga var helt fin, jeg la meg ned og sov i flere timer, fullstendig utmattet.  Av hva da?  

Vet ikke, men det er sånn det blir av og til, og da er det godt å ha anledningen til å bare ramle ned i senga og sove.  

I gangen utenfor rommene fantes det kaffe og te som vi bare kunne forsyne oss av.

Men ja hmm tja dette er trappa ned til frokostrommet.  Det hadde ikke vært så enkelt med rullestol her.  Det var vanskelig nok med dårlige knær ned og dårlig pust opp.  Fantes det en inngang for rullestoler tro? Jeg kunne ikke se noen

.

Men der fantes jo dusj og toalett for handicap!!!  Så det kan jo ikke akkurat være et ukjent begrep her til tross for trapper både her og der…..

Resepsjonen.  Ser ut som om det var rom til venstre her også.

Vi fant da et shoppingsenter her på Tynset hvor vi til og med handlet.., og spiste middag.


Herlig, tenke seg til en høyblokk og verdens største spark.  Jeg vet ikke om det er verdens største, men den er stor ihvertfall.  Og så stilig med en «høyblokk» her.  Kombinert rådhus og kulturhus. Jeg var litt i tvil om hvilket bilde som skulle få være «åpningsbildet», Reinsdyr eller rådhus.  Det ble dyrene som vant, men Rådhuset og sparken var også veldig aktuelle.

Så er det strake veien hjem til Sørumsand.  Dette er vel omtrent Rena i Østerdalen, og det er mye fine veier her i landet.  Ikke noe å klage på.  Jeg tror de svingete og hullete veiene er omtrent borte, ihvertfall strekningen Sørum – Mo i Rana.  Jeg husker noen år siden da vi måtte stoppe ved Snåsavannet for å hvile oss etter mange mil med dårlig vei.

Nå gjenstår bare innlegget med oppsummering av turen, og det finner du nok HER etterhvert.

Neste planlagte tur går til Frankrike og jeg håper at jeg fremdeles er frisk nok til å være med.  Da skal det nok bli reisebrev derifra også.

HER kan du finne info om Tynset Rom & Camping.  Det var nok mye bedre der enn vi var klar over, det var nok dårlig sjekket på forhånd.

og HER finner du innlegget mitt fra Røros i 2012.

 

5 kommentarer om “Røros og Tynset

  1. Hei. Fint å se Røros. Det er noen år siden vi var der nå. Men jeg tror det blir en tur dit på Julemarkedet til vinteren, frua har så lyst til å se Røros da.

    Liker

    1. frodith: Ja det er en spesiell by. Vi bodde på Bergstaden Hotell da vi var der i 2012. Hotellet ligger nesten nederst i Kyrkjegata, dvs midt i smørøyet. Ellers har jeg lagt inn link til vårt forrige besøk der.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s