Ut på tur igjen, Italia er målet

Ut på tur og aldri sur heter det.  Vel vel jeg lurer av og til fælt på hva jeg egentlig driver på med som vil plage meg selv så mye.  Det er et styr og et ståk for meg å reise.før jeg kommer meg avgårde da.

Det er så mye jeg må ha med meg.  Rullestol, oksygenapparat, koffert  med medisiner.  I fjor høst reiste jeg til Cannes uten rullestol og det var veldig dumt.  Aldri mer på tur uten stol bestemte jeg da. Masse dokumentasjon må jeg ha med og ingenting må mangle.  Man står der i skranken, feks i Spania eller italia og mangler et skjema eller et dokument.  Stress stress……

Nei da, dette går faktisk bedre og bedre.  Alt blir en rutine når man bare har gjort det mange ganger og har alt som må til.  så derfor lager jeg en liten oppskrift her til andre som kanskje trenger det.  og til noen som ikke visste at de trengte det:

Det første jeg må gjøre er å melde fra mine behov når jeg bestiller billett.

Her har jeg meldt fra om at jeg skal ha med oksygenapparat.  Dvs det er firmaet som låner ut apparatet som melder inn og får tillatelse.  Etter å ha bestilt billetten bestiller jeg oksygenapparatet.  Firmaet heter Meditek, men jeg pleier også å nevne det ved billettbestilling sånn for sikkerhets skyld.  Medical information står det om den saken.  Så har jeg sagt ifra om at jeg skal ha med en elektrisk rullestol.  Og sist men ikke minst, jeg har bestilt assistanse. Dvs at det kommer noen og triller meg fra innsjekk til gaten, og så fra gaten og til flydøren.  Ved ankomststedet er det motsatt, de triller meg fra flydøren til bagasjebåndet og videre til event taxi.  Virkelig service. 1 x Wheelchair heter det på bestillingen min.

Ja da, så er vi i gang, avgårde til Gardermoen med stor taxi.  Mye bagasje og stolen tar jo mye plass.  Klart for innsjekking.  Mine medreisende prøver seg noen ganger på den at det er jo så enkelt å sjekke inn på automatene.  Ha ha sier jeg, prøv å få inn rullestolen i den automaten da…….Men før vi blir godkjent i innsjekkingsskranken må dokumentet om batteriet fingranskes.  Det ser slik ut:

Det er varierende hvor mye tid innsjekkeren bruker på dette.  Hvis det er nytt for vekommende så blir det litt telefonering fram og tilbake, men det går i orden til slutt.  Så er det oksygen apparatet.  samme sak her, dokument på legges fram for at de skal være sikker på at dette ikke er noe farlige greier.  Må ha dokument på dette også så klart.  Litt telefoner hit og dit, og kanskje litt diskutering bak disken om dette også.  slik ser dette dokumentet ut:

og så en erklæring om at jeg trenger dette og kan bruke det:  Jeg har enda ett fra sykehus hvor det står at jeg må ha oksygen på flyturer.

Da er jeg allerede nesten ferdig innsjekket.  Og alt tilbehør til disse greiene det går utenom vekten for håndbagasje.  Kofferter blir levert, papirer er sjekket og neste post er innlevering av spesialbagasje.  Der lurer jeg forresten på om jeg kanskje skulle hatt tillatelse fra Hjelpemiddelsentralen, det er jo de som eier stolen…….Får sjekke det til neste gang.

Inni sekken ligger fotstøtter og styreenhet.  Den hadde løsnet litt her men det gikk fint likevel.  Så er det assistansen, det er virkelig VIP-behandling.  Vi suser fram forbi alle køer og har egen sikkerhetskontroll.  Jeg har jo med meg en hjelper også, som tar seg av håndbagasjen.

Så er det ikke lenge før jeg er på plassen min i flyet, og alt har gått veldig bra.  Se veska på fanget mitt, der har jeg oksygenapparatet. Det er slett ikke store saken, og den skal ligge under setet foran meg.I veska får jeg plass til både bok og papirer også.  Ble litt krøll på vei nedover.  Jeg hadde bestilt plass på rad 2 nettopp fordi apparatet ikke kunne ligge løst på gulvet.  Flyet var helt nytt og rad 1 var fjernet, ha ha, dermed var rad 2 plutselig rad 1.  Ja ja det gikk bra.  Jeg fikk hjelp til å flytte apparatet opp og ned fra bagasjehyllen og brukte det ikke på vei opp og på vei ned.  Men ble litt stresset selvfølgelig da tingene ikke stemte.

Dette er på vei hjem igjen, her stemte radene og jeg satt på rad 2 som planlagt.  Slik ser det ut med oksygenslangen på plass, helt greit.  Så flott at ting og tank utvikles.  Jeg tror det hadde vært ganske tungvint å reise rundt med sånn gammeldags surstoff-kolbe eller hva det nå heter.  Dette er jo bare enkelt rett og slett.

Så nå vet dere alle at det er ingen sak å reise selv om man er hemmet litt her og der.  Det finnes hjelp å få overalt.  Det vanskeligste er vel at det gjøres forskjellig på alle flyplasser. men ting ordner seg når man tar det med ro og godt humør.  Og DA var det ITALIA neste……

#italia #rullestol #oksygen

Reklame

6 kommentarer om “Ut på tur igjen, Italia er målet

  1. frodith: Det går bedre for hver gang. Alt som er nytt er skummelt og vanskelig. Alt som er rutine er lett, og jeg kjenner det nå at det er akkurat slike det er. det går bedre og bedre. Og nå snart, Kielferja neste…….

   Liker

 1. Så bra at du får en fin tur og at du synes det går greit bare det planlegge godt.
  Du er jammen flink! ❤
  Så bra at du fikk overført bloggen din til wordpress også. Tror du vil bli fornøyd her 😃
  Koselig å få bli med deg på tur!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s