Italia – Utflukt til Vigoleno

 

KOLLENE VED PARMA – det er vår turoperatør som lager skreddersydde turer for alle.  Vi hadde 12 utflukter vi kunne velge blant, og på denne turen vår hadde vi valgt tre av dem.  Dette er ikke charter-turer eller masseproduserte pakkereiser men en flik av det ekte Italia, personlig tilrettelagt for akkurat oss og våre ønsker og behov.  Jeg kommer nok til å gjenta dette i alle innleggene tror jeg, det var så utrolig bra……..Link til hjemmesiden finner du både nederst og HER.  Vi kunne velge mellom slottsferie, hotellferie i byen eller leilighet på landet.  Vi valgte hotellferie i byen, og innlegget om hotellet kan du lese om HER.

Ved ankomst  fikk vi hver vår velkomstmappe, og den inneholdt alt vi kunne ha bruk for disse dagene.  Det var program dag for dag, bykart over Salsomaggiore med påtegnet nyttige adresser og steder. Kart over middelalderbyen Vigoleno og brosjyrer over Fidenza Outlet Village og Fidenza shopping Park (de utflukter som vi hadde valgt på forhånd).

Første utflukten vår var til middelalderbyen Vigoleno.  Byen er fra 1100-tallet og i dag bor det bare 21 personer der.  Der finnes en borg, museum, kirke, restaurant, suvenirbutikk med skinke og vin, og noen små kafebord utenfor.  

Men før vi kom så langt måtte vi da stoppe i en liten bygd som har blitt kjent for sine fugleskremsler.  Skiltet forteller at her har vi Fuglekremslenes hovedstad.  Hver juli avholdes en festival hvor man kan stemme på det flotteste og mest oppfinnsomme fugleskremslet.  De fleste var dessverre fjernet da vi var der,  Noen kunne vi se selv, men det var jo slett ikke så mange som i juli.

Vigoleno var en liten by, var vel omtrent bare en borg tro jeg.  Et poulært sted å feire bryllup virket det som da vi var der.  Mange bryllupsgjester med dressposer og bagasje , nesten klar til bryllupsfest.  Vår første stopp var utenfor butikken hvor vi fant mye vin, skinke og ost, og suvenirer.  Det ble det en liten stopp i solen og skyggen  for å smake på den spesielle vinen som er laget av overmodne druer.  

Vigoleno  er også kjent fra filmen «Ladyhawke» som ble innspilt her i 1985. Medvirkende var Michelle Pfeiffer og Rutger Hauer.    Her finnes et spennende muesum som er dedikert til dyretemmere og artister i gamle dager.  De reiste verden rundt med sine musikalske apekatter og bjørner.  Her finnes det antikke gatemusikant-instrumenter og -rekvisitter og et stort utvalg fotografier.  Opprinnelig var det vel meningen at museet skulle ære de modige dyretemmer-artistene fra  gamle dager. men etter vår tids kunnskap om dyrevelferd er vel ikke dette forbundet med så mye heder og ære.  

Det er også mulig å få en omvisning i den stragegiske militære forsvarsdelen av slottet her, og de adelige bolig-rommene.  Noen av oss ble med på det, mens noen slappet av utenfor i solskinnet.  Det var litt vanskelig å følge omvisningen med rullestol.  Og dessuten var jeg ikke helt i form for fysiske aktiviteter.  Bryllupsgjestene vi så skulle nok feire bryllup i de adeliges boligrom.  Vet ikke helt men tror det.

 

Et godt utvalg av skinker i den lille butikken

Bra vinutvalg også

En pause i skyggen, 

Vino santo, vin laget av overmodne druer, den aller beste lages her sier de….og den var ganske dyr…

Fra det lille kafebordet hadde vi god utsikt til kirken, og noen gikk inn og fotograferte

Mystiske skikkelser dette her, de bodde i kirken de også.

og de sprekeste forsvant jo selvfølgelig helt opp i tårnet……..

Fra de adeliges boligrom.  Ligner da litt på salongen på hotellet vårt dette her?

Italias minste teatersal mon tro?

Vakre malerier overalt i slottet

Midt på dagen var det tid for «pranzo» (dagens første middag i Italia) og vi hadde bestilt bord på restaurant Bollicine & Tortafritta.  Her testet vi den lokale spesialiteten Torta Fritta sammen med deilig skinke.  Oppskriften skal vi få oversatt til norsk, og så skal vi servere den på vår italienske mimreaften i Reiseklubben.  Her ble vi også kjent med sprudlende rødvin.  Ikke musserende, men sprudlene, omtrent som brus bare at det var rødvin.  Veldig godt.  Jeg tor det var her vi også lærte at kjøttretten står for seg selv i menyen, og tilbehøret også for seg selv, på egen linje.  Og poteter har også sitt eget valg.  Ja her kunne det være fort gjort å bare bestille kjøtteretten og ikke noe annet.  Godt å ha med seg lokalkjente på slikt.  Dessert ble det jo også, Tiramisu er vel godt kjent også i Norge.  

 

Dette ser vel ganske godt ut?  Ja helt riktig, det smakte nydelig.  Jeg likte best den kokte parmaskinken, ikke den røkte….

Svinekjøtt til hovedretten

og dessert i dag……

sprudlevin….

Ja det ble en fin dag med mange inntrykk for noen og mye avslapping for andre, akkurat etter eget valg….  og neste dag hadde vi valgt shoppingsenter som utflukt…..og fremdeles, jeg har ingen anelse om hvem sine bilder jeg har brukt, men de tilhører nok reiseklubben rett og slett……

og HER er linken til Kollene ved Parma

 

#italia #vigoleno #salsomaggiore

 

 

2 kommentarer om “Italia – Utflukt til Vigoleno

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s