Dagstur til Parma

Parma er hovedbyen i dette området. En dagstur dit det må vi nesten ha når vi er her… Her finnes det meste, og noe for alle. Fine handlegater, museer, katedral, og fortauskafeer med uteliv. Programmet vårt her var var å besøke Teatro Farnese, Biblioteca Palatina og Il Duemo di Parma (katedralen)

Heldigvis så står vi fritt til å kutte ut deler av planen hvis vi føler for det, og ettersom dette var den absolutt varmeste dagen i ferien vår, 35 grader, så var det noen av oss som ble værende på den hyggelige utekafeen mens de sprekeste dro avgårde til bibliotek og teater….

Dette var samlingspunktet vårt, og herifra dro vi på shopping, teater, bibliotek og litt rundt omkring….

Biblioteca Palatina, dit dro ikke jeg men har fått låne foto av Inger Elen. Hun er historiker og ble vel omtrent i ekstase over å kunne se skrifter helt tilbake fra 1500-tallet.


Teatro Farnese, et teater som ble bygget for fire hundre år siden og ble ødelagt i 1944. Det har blitt omhyggelig bygget opp igjen etter de originale tegningene. Her finnes fantastiske utskjæringer og detaljer, og sitteplass til 1500 personer. Foto Inger Elen, jeg var ikke med hit…

Det var ikke så langt til teatret og biblioteket, bare 550 meter. Men….det er ganske slitsomt å kjøre rullestol på så ymse underlag, og med den varmen også denne dagen så var det deilig å bare nyte livet på utekafeen…..

Jeg vet ikke hva dette er, men vi kunne se det der vi satt på utekafeen. Ser ut som et minnesmerke fra krigens dager. Vi fant forresten raskt ut at inne på de store butikkene var det veldig kjølig og fint, shopping ble det så klart her også….

Lunsjen ble inntatt på La Forchetta (gaffelen). Ikke småtteri med denne anbefalingen, og bordpynten var ganske spesiell. Ja her fikk man tips, ikke nødvendig å kjøpe blomster til å pynte bordet med, her kan man tage det man haver til middag så og si…..

Tips til bordpynt

Min favoritt, Tortelli, med spinatfyll. Jeg så da noe lignende på Coop her om dagen, må prøve det. Det smaker nok ikke så godt som her på La Forchetta, men det kan jo være en liten oppmuntring likevel…..en italiensk smak i hverdagen.

Il Duomo di Parma, ser ikke så staselig ut fra utsiden, men den var bare utrolig vakker på innsiden. De eldste delene stammer fra et tempel fra 300-tallet, og siden har den blitt bygd og utsmykket fra år 1000 til 1500. vi undersøkte ikke om det var mulig å trille inn rullestol fra en av sidene. Stolen min ble løftet opp disse to trappetrinnene.

Vakkert rett og slett

Hvordan kunne de klare å male oppe under taket? Det er mye å bli forundret og imponert over i et slikt bygg.

Katolsk helt klart…….
Vakkert hvor vi enn snur blikket, og detaljer overalt

Og her er for de som ikke har jakke på seg, eller har skuldrene bare. sjal til låns for å legge over skuldrene før man går inn…..og diverse annet på plakaten som ikke var lov her inne….

Ingen sak å komme seg ut og inn når man har med sterke bærere. Som jeg sa tidligere, det kan hende det var en mulighet på sidene av katedralen men det undersøkte vi ikke…

Som dere ser, helt fint å ferdes her inne med rullestol, god plass og vakkert overalt, og så var det jo forholdsvis kjølig. Ute var det 35 varme…..

og reiseoperatøren som lager turer etter våre ønsker, ja det er Kollene ved Parma

Reklame

En kommentar om “Dagstur til Parma

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s