På kafé med Verdi

Et usedvanlig spisested dette her, og det er helt sant, Verdi var her. Ihvertfall ifølge kafeeieren som vi møter i vedlagte video så var Verdi her ofte om ettermiddagene. Han satt i et hjørne, gjemte seg bort og var slett ikke noe videre sosial. Hans kone Giuseppa var også innom for å handle. Kafeen ligger inne i alt det grønne, og det er bord og stoler også utenfor som vi ser. Og vi befinner oss fremdeles i Busseto, Parma-provinsen i Emilia Romagna-regionen i Nord Italia

Vi skjønte det da vi kom inn! Dette var et sted hvor de serverte vin i (suppe)skåler. Det var slik at det var bare borgerskapet som drakk vin av vinglass. Alle de andre som ikke var riktig så fine de drakk sin vin fra slike skåler, og dette var en skikk fra distriktet her, tror jeg. Det var ikke slik i hele Italia.

Menyen var også spesiell, dvs det var ikke noe meny, her fikk vi det som de serverte, og ferdig med det. Og de serverte masse, bare ta en kikke på bildene…..og hele tiden hørte vi Verdis musikk, akkurat volum slik at vi hørte det samtidig som vi kunne snakke.

Parmaskinke og ost
Mye godt i disse skålene. vi fikk brød også, men det er det ingen bilder av
Vet ikke riktig hva dette heter, ser ut som salami noe av det ihvertfall, og der skimter vi jo brød på venstre side…

Det var morsomt, ingen ante hva de kom med neste gang. Vi fikk jo ikke alt samtidig, og drikke vin av skåler var også ganske uvanlig for oss. Dette spisestedet har egen facebookside HER men jeg fant ingen webside. Det kan vel hende at de har det likevel…..og det fulle navnet på dette spisestedet er Baratta Salsamenteria Storica.

Hvis det ble kjedelig for noen så var det utrolig mye å se rundt på veggene og i taket. Mange bilder av Verdi var det også her. Innerst i lokalet var det en disk hvor man helt klart kunne kjøpe med seg diverse.

Det er mye som kan brukes som dekorasjoner
Jeg tror ikke disse er i bruk i dag, men kanskje for lenge siden

Ved bordet ved siden av oss satt det to menn og hamret og slo på ett eller annet, virket veldig merkelig. Forklaringen fikk vi etterhvert, de knekte nøtter. Det var en usedvanlig nøtteknekker på bordet der:

Nøtteknekkerbordet, ikke klargjort for de neste gjestene enda….
Tro hvem sin skolepult dette hadde vært?
Toalettpynt.

Utrolig hva man kan finne på youtube. Her er en artigkar som også viste oss rundt i Giuseppes barndomshjem. Her er han på spisestedet, Salsamenteria. Mange nyttige opplysninger, og akkurat, vi gjorde det ikke slik vi skulle med de vinskålene!!

Ikke hopp over denne, det er virkelig verd å ta seg noen minutter med å se. De snakker italiensk men det er engelsk tekst.

Rullestoler, det var litt trangt der inne men jeg tror det går. Jeg satte min utenfor, og der er det jo også bord og stoler hvis man ikke kommer seg inn med rullestol

Nesten hele gjengen.

Bakerst skimter vi disken, og på bordet ser vi da sannelig brødet også som jeg tidligere sa at vi ikke hadde bilde av.

Dette spisestedet befinner seg like ved Teatro Verdi, med teateret bak ryggen. bare til høyre rundt hjørnet, og slett ikke langt.

og reiseoperatøren vår er jo så klart fremdeles Kollene ved Parma.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s