Toaletter i Japan, en utfordringAkkurat nå for tiden er det vel ikke så mange turister som reiser til Japan, men det vil nok endres når tsunami/jordskjelvkatastrofen er kommet på avstand.  Da kan det passe med et lite do-kurs:

Toaletter:
Det finnes minst tre typer toaletter i Japan, og det kan virkelig være en utfordring. Det mest vanlige på jernbanestasjoner og offisielle steder er den japanske modellen som er på gulvplanet: en porselenskål nedfelt i gulvet. Her nytter det ikke med vonde knær eller magesyke, da går det virkelig ille.

 

Den andre japanske modellen kan være noe innviklet. Det er et ?kontrollbord? på venstre side, med masse rare knapper og lysdioder, og selvølgelig med bare japanske tegn. Setet er deilig og varmt, det er når man er ferdig problemene begynner. Hvordan gjør man så? Jo hvis toalettet er veldig intelligent så blir alt spylt ned kun ved å fjerne bakdelen sin fra toalettsetet. Knappene har vi aldri våget å røre ved, har hørt at da kan man få full vask og tørk i baken.. Noen toaletter har fotoceller slik at du kan starte en lydillusjon, det høres ut som om det blir spylt ned i toalettet. Dette finnes for eksempel i konserthus eller på store toaletter med mange båser bortover.

Jo da, det er spennende dette, men jeg ser alltid etter handicaptoalettet på t-baner og stasjoner og offentlige steder, det er en sikker vinner og er et helt vanlig toalett slik som vi er vant til hjemmefra.
Et utrolig viktig tips kommer her:
Ha ALLTID med deg en pakke papirlommetørklær i lomma eller veska. På mange toaletter er det ikke papir, og heller ikke noe å tørke hendene med etter vask

 

 

 

 

10 kommentarer om “Toaletter i Japan, en utfordring

 1. Kjenner igjen det øverste fra mange av de 19 landene jeg har vert i.
  men den andre virker bare litt sær x’33
  Uff, jeg ahter toaletter i utlandet, men elsker å reise ^^ c:

  Liker

 2. kjenner igjen det øverste ja fra min barndom og ferier til ulike land jeg har vært i ettertid. Kunne ikke vært mer glad for toalettene her hjemme hehe 🙂

  Liker

 3. Huff! Det beste er vel å gjøre det ut i naturen… Mest renslig også hvis du har med deg våtservietter eller lignende til etterå 😉 Null bakterier!

  Liker

 4. m o n a: Hei Mona, ikke så lett å finne noen natur i bymessige strøk i Japan. Og bygningene ligger tett i tett. Men handikaptoalettene er sikre og ikke noe tull der!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s