Gran Canaria, Jardin de Amadores

 

Vi kjenner mange som har timeshare-leiligheter, og det hender iblant at vi er så heldige at vi også får lov til å leie slike. Våre kjenninger er veldig fornøyde med timeshare og det kan jeg godt forstå, hadde jeg hatt penger nok så hadde jeg kjøpt meg inn på Jardin Amadores med en eneste gang. Kanskje dette ble et paradis for oss ettersom vi «flyttet» hit etter det forferdelig oppholdet på Casablanca i Puerto Rico, jeg har skrevet reisebrev om den turen også, med mistet lommebok og pass, og som ikke det var nok, lungebetennelse på toppen av det hele.
Link til begynnelsen av denne turen:

 http://eljosreise.blogg.no/1297589790_en_forferdelig_tur.html

Jardin de Amadores, ferieanlegget med gullkronestatus, ligger høyt over den hvite sandstranden ved Playa Amadores, og har en nydelig utsikt over Atlanterhavet og stranda.

Ferieanlegget kan enklest beskrives som ren luksus og hotellet har i flere år blitt rangert som et av de fem beste i Europa. Vi fikk gleden av å bo der i en uke i desember, og vi ble fryktelig bortskjemte, hvordan skal vi klare å komme ned etter dette?

Hotellet hører med til Puerto Calma Group som pr i dag har fem feriesteder i full drift i Puerto Rico og Amadores-dalen. Dette er timeshare på sitt beste. Her eier du en bestemt leilighet, og blir du lei av å bo her, noe jeg betviler (Jardin Amadores), så kan du bytte til et annet hotell for neste år. Du er samtidig medlem av RCI som tilbyr hoteller i hele verden for en billig penge for sine medlemmer.

Leilighetene i Jardin Amadores er smakfulle, stilige og «varme». Møblene er kurvmøbler og tekstilene går i gult som hovedfarve.
To ekstrasenger er  kamuflert som gammeldagse «puffer», her finnes spisebord med glassplate og kurvstoler. Tv og videospiller på plass. Enda var det ikke skandinaviske programmer, men det ville komme. Selvfølgelig fantes det en moderne liten safe her også.

Kjøkkenkroken var toppmoderne, i skapene fantes det 9-ni- forskjellige typer glass, alt uten drammeglass til akevitten eller jegermeisteren. Men vi hadde brukt eggeglass før så vi klarte oss!!. Serviset var lekkert og gjennomført med forskjellige koppestørrelser, tallerkener, suppekopper og serveringsfat. Her fantes kjøleskap og fryser, mikroovn med grill, og keramikktopp med fire plater. Selvfølgelig var her også en liten oppvaskmaskin! I et lite rom ved siden av kjøkkenkroken fant vi sannelig vaskemaskin, tørketrommel og strykebrett.

Badet var digert, med boblebad, dusjkabinett, to vasker (av glass), klosett og bidet. Lekre farver og helt tilpasset til hverandre, både fliser, håndklær, bilder og pynt. Det eneste badet som har hatt bedre «småutstyr» som såpe, shampo o.l fant vi i Nagoya i Japan. Der var det til og med tannbørster. Og de japanske klosettene overgår jo også det meste selvfølgelig.

Soverommet var også digert, og med kjempegode senger og maaaasse skapplass. Her kunne ekstrasengene fått god plass. Hele vindusveggen var skyvedører ut til balkongen.
Balkongen, fantastisk, med utsikt over Atlanterhavet og Tenerife med Tejde  I tillegg til sol omtrent hele dagen så fikk vi også solnedgangen i havet hver kveld. Balkongen var delt i to, på den ene var det solsenger, på den andre bord og stoler, alt i samme stil som innendørs, kurvmøbler og glassplater.

Stuepiken kaltes hun i den norske oversettelsen, og hun svevde rundt her med godlukt på flaske, hengte opp tøyet vårt, redde senger og vasket gulv. Ja vi opplevde til og med at hun samla sammen alle glass og kopper som stod rundt om kring og starta oppvaskmaskinen, kort sagt, hun skjemte oss bort og vi nøt det.

Resepsjonen og restaurant var felles med Vista Amadores som lå på den andre siden av gata. Restauranten var ikke stor og lå i 2, etasje. Der fantes en stor terrasse mot havet og solnedgangen. Egentlig er det ikke nødvendig med restaurant når man har en slik flott og velutstyrt kjøkkenkrok, men det er jo hyggelig å bli servert en gang i blant. Det var en veldig rolig og avbalansert restaurant, med musikk som gjorde at skuldrene kom på plass der de skulle være. Franchesco, Jose og Claudia het de som steller og stuller med gjestene slik at alle føler seg hjemme og velkomne.

Ellers: Gratis buss til stranden hver dag kl 10.30 med retur 16.30. Gratis solsenger og parasoll på stranda, og en time gratis med padlebåt.. Det lukta så utrolig godt i leiligheter og heiser her, ja det lukta godt i kleskapene også..

 Terrenget var veldig kupert der oppe på høyden over Amadoresstranda. Er du sprek og liker å mosjonere, så blir du garantert mye sprekere etter et opphold her høyt oppe, med mye trim til strand og butikk, er du ikke fullt så sprek så finnes det både buss og taxi.

Timeshare. Som sagt, dette var timeshare og det virket veldig solid og seriøst. Vi var ikke forpliktet til noe salgsmøte, vi hadde jo betalt for oss men vi ville likevel bli orientert om tilbudet her så vi fikk ordnet med et møte med den skandinaviske representanten Niina. Hun gav oss mye informasjon om Puerto Calma Group, og vi hadde et veldig trivelig og nyttig møte. Her var det ikke snakk om utmattelsesteknikkker hvor man må underskrive på stedet for å bli eier av andeler. Det fantes ledige leiligheter, det er selvfølgelig alltid noen som vil eller må selge av forskjellige grunner, og informasjon finnes på gruppens hjemmeside:

http://www.pcalmagroup.com

Noen av eierne har også stiftet sin egen forening, og deres hjemmeside finnes på adressen:

http://www.opca.dk.

De leier ut hvis de selv ikke vil benytte sine uker.

Det som mange kanskje glemmer i «rusen» er at:
I tillegg til innskuddet som sikrer deg bestemte uker i en bestemt leilighet så må man betale en serviceavgift. Denne dekker vask av sengetøy og håndklær, administrasjon, vedlikehold, forsikringer ,lønn til stuepiken , erstatter vanlig slitasje på løsøre etc etc.  Denne avgiften må betales er hvert eneste år, selv om leiligheten ikke blir brukt. Men som sagt, hadde jeg hatt masse penger TIL OVERS så ville jeg kanskje ha puttet dem inn her!

På grunn av min helsetilstand så ble denne uken tilbragt for det meste på balkongen, under parasollen, eller innendørs. Men vi kunne vel ikke vært på et bedre sted under slike omstendigheter tross alt. Jeg kom meg ganske bra til vi skulle reise hjem, så flyturen var helt ok.

 

 

Utrolig lækkert alt sammen!!

 

3 kommentarer om “Gran Canaria, Jardin de Amadores

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s