Syk på Lanzarote

 

Det kan vel nesten virke som om vi er ute og reiser i Norge og verden for å teste ut diverse sykehus og helsetjenester, men det er faktisk ikke tilfellet.  Det kan bare se slik ut gjennom våre stadige besøk på slike institusjoner, for eksempel i Japan, det kan du lese om HER.  Vi har også prøvd ut Haukeland og Fredrikstad sykehus, men det ble ikke noe reisebrev ut av det akkurat.  Kan jo kort og greit nevne at Haukelandbesøket ble litt spesielt da vi skulle til Bergen for å være barnevakt for barnebarn.  Etter et døgn i Bergen ble jeg innlagt og gubben måtte være barnevakt hele uken alene.  Det husker han veldig godt. 

Denne gangen er det Hospiten på Lanzarote som gjelder, vi driver for tiden med forskning der oppe på høyden over Puerto Del Carmen.  Forhistorien har jeg skrevet om på»sykebloggen» og den historien finner du HER.

Konklusjonen tar vi først:  Ingen grunn for å være redd for å bli syk på Lanzarote, med reiseforsikringen i orden i hvert fall.  Jeg har hørt at det offentlige sykehus og legevakt er vel så bra som det private, men vi har nå en gang vår reiseforsikring og bruker den.

Legevaktnummer man kan ringe midt på natta fungerer som bare det, legen kommer til hotellet og fikser og ordner.  Min mann ble voldsomt syk midt på natta, og vi fikk hjelp av en veldig hyggelig lege som kom fra Deutsch Britische Klinik.  Dit måtte vi også dagen etterpå, og dagen etterpå det igjen før ble min mann til slutt ble videresendt til sykehuset, Hospiten Lanzarote.  Legen mistenkte en lungebetennelse, og ville ha det grundigere sjekket.

Mottaket på Hospiten er jo som mottak på de fleste andre sykehus i verden, trist, kjedelig, venting og venting og venting  Denne var verken verre eller bedre enn noen av de andre vi har vært på.  Selv ikke Ahus er bedre.  Tilslutt så tar jo også ventinga slutt og det blir tatt en bestemmelse for hva som videre skal skje.  Her skjedde det at min mann ble innlagt, med diagnosen lungebetennelse.  Det ble full pakke med antibiotika i armen og surstoffslange i nesa, og innimellom pustemedisin med maske.

Ekstraseng, kanskje i tilfellet av at jeg også ble syk?

Rommene virket veldig trange, fordi der sto to senger, vi ble litt bestyrtet, men tolken fortalte at det normalt var en-mannsrom alle sammen.  Det var kun i nødsfall at den andre senga skulle brukes.  På nattbordet lå en liten toalettveske, forseglet i plast.  Den viste seg å inneholde, kam, tannbørste, tannkrem, shampo og bodylotion!  Ikke verst velkomstgave det for en som slett ikke hadde tatt med seg noen ting, for han visste jo ikke at han skulle bli innlagt!!


Tolken ja, her finnes det tolker, man trenger absolutt ikke føle seg alene i verden omgitt av et fremmed språk.  Tolkene var tilstede fra morgen til kveld, også på mottaket.  De følger legene rundt, ved behov og kan tilkalles hvis det er nødvendig.  De hadde sin base rett ved resepsjonen der man kommer inn på sykehuset.  Der fantes også en kafeteria hvor de bl a hadde samme meny som pasientene fikk.  Og vi kunne ta med oss maten opp på rommet til pasienten.

Kafeteria

Servering fire ganger pr dag, god og fin mat, lekkert servert, balansert kost vil jeg kalle det, var ikke mye brødskiver her, men middag til lunsj og kvelds.  Hovedrett, suppe og dessert eller en frukt.  På ettermiddagen var det en liten kaffekopp med noe attåt. En liten hylle med diverse bøker og blader fantes ute i gangen, og så vidt jeg kunne se, på engelsk, tysk, spansk og norsk.  Sikkert bøker pasienter har latt ligge igjen, til glede for de neste som kom.

Hver pasient får tildelt «sin» lege som har med pasienten å gjøre hele tiden.  Det var mange leger i denne korridoren, og det var helt tydelig at her hadde de hver sine!  Så herlig for en pasient å ha kun en lege å forholde seg til!  Sykepleierne er også veldig flinke, blide og omtrent alle kan gjøre seg forstått på engelsk. De har en base midt i avdelingen, der er de veldig tilgjengelige hele tiden.  Alt virker veldig effektivt og ordentlig, ikke noe tull her, og i en rolig og hyggelig atmosfære.


Vakker utsikt fra sykesengen

Vi har reiseforsikring i Tryg Vesta, og der står at man skal ringe deres nummer hvis noen blir syke og trenger legehjelp.  Vi så gjorde, fikk beskjed om at de skulle sende oss et skjema til hjemmeadressen for at vi skulle få igjen det vi hadde lagt ut.  Legebesøkene de første dagene måtte vi betale, og får det da refundert etter hvert fra forsikringen.  MEN?..her skal man vel være klar over at pengene ruller, å reise hit nesten fullstendig blakk er ikke akkurat så lurt.  Legebesøk inkl blodprøver, besøk midt på natta etc etc kom på bort i mot 2000,-.  Nå tror jeg nok at forsikringsselskapet hadde vært behjelpelig med å sende «nødpenger» men det hadde gjort saken mer komplisert.

Vi fikk beskjed om å ta kontakt igjen hvis han ble innlagt på sykehuset.  Jeg så gjorde da jeg kom tilbake til hotellet, og da kunne en smilende dansk stemme fortelle at de allerede hadde hatt telefon fra sykehuset, alt var ordnet, og vi skulle ikke legge ut for noe vedrørende Hospiten, sykehuset.  Tusen takk for det!!  De ventet også på legerapport, det er nemlig slik at når man først har havnet i den situasjonen og involvert forsikringsselskapet så er det selskapet som har ansvar for at pasienten kommer seg trygt hjem igjen.  Derfor vil det fra første stund av være kontakt mellom disse to parter.

Og hva driver så jeg med da, alene på hotellrommet hver kveld?  Jo da det blir litt ensomt, men det er nok å drive på med, jeg skriver blogg og jeg har satt sammen mange av havbildene mine fra steder i Europa, lagt på en melodi som heter Havet, og hele bildevideoen  kan du finne på Youtube.  Min mann er ikke utskrevet enda, slutten på denne historien kan derfor ikke skrives i dag, men så langt, alt bra!!!!.  Og på mandag ankommer min eldste sønn for å ta rede på de galne foreldrene sine som ikke vil slutte med å reise selv om helsa skranter .  Det blir veldig hyggelig og betryggende å ha ham her i rekonvalenstiden før vi vender nesa nordover.

6 kommentarer om “Syk på Lanzarote

 1. Glad for å feire julen! Kjøp Rabatt Nike shox sko &Nike free sko fra Norges skobutikk på nettet! NO VAT,Rask levering til Norge.Gratis frakt og retur med 30 dagers åpent kjøp. Klikk navnet mitt inn i vår nettside for å kjøpe den!

  Liker

 2. Glad for å feire julen! Kjøp Rabatt UGG sko fra Norges skobutikk på nettet!100% australske saueskinn støvler. NO VAT,Rask levering til Norge.Gratis frakt og retur med 30 dagers åpent kjøp. Klikk navnet mitt inn i vår nettside for å kjøpe den!

  Liker

 3. Så fin blogg du har. Er veldig glad i å reise selv! Så leit å havne på sykehus i ferien, men absolutt gøy at du skriver om det. Det er jo ikke noe man leser om så ofte, man absolutt noe som kan skje alle. Håper ferier var fin til tross 🙂

  Liker

 4. kroniskreisefeber: Ja det er jo noe som kan skje alle, både gammel og ung, og da kan det jo være greit å lese om at det går fint det også. MEN reiseforsikring er viktig…..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s