Hva gikk galt?

 

Vi hadde et aldri så lite valgspråk i forberedelsene til turen:  

TA GLEDENE PÅ FORSKUDD SÅ HAR DU DET ARTIG TO GANGER.

Oppsummeringen, og alle innleggene fra de forskjellige stedene vi har vært har gitt oss gledene atter en gang, så vi har hatt det artig minst tre ganger!   Det var mye planlegging på forhånd med turen.  Mye program som skulle på plass og avtaler ordnes.  Hotell skulle bestilles og det skulle ikke være så langt å kjøre hver dag.  Det gikk jo aldeles strålende selv om vi kom oss avgårde fire dager etter planen.

Vi opplevde mye, og vi er fremdeles venner.  Ikke verst bare det.  Reiseklubben Artigreiser må jo leve opp til navnet sitt.  Vi hadde vel både morsomme og mindre morsomme hendelser.  Jeg kan jo begynne med de mindre morsomme…….


Bildet er hentet fra nyttig.net
Sinte folk, sinte hunder og facebook

Så sint var vel ikke den hunden vi møtte på turen vår, og så sint var vel heller ikke de som slettet oss på fjesboka,  håper jeg……Men den hunden vi møtte var heller ikke noe særlig blid og ønsket ikke velkommen til gards.  Kanskje var det det at noen fortalte om denne bikkja som ønsket velkommen, eller at den ikke ønsket oss velkommen ! Eller kanskje det var det at vi dro på kaffebesøk til noen som noen var uvenner med, eller kanskje var det det at et innlegg på arrangementsiden ble slettet fordi det  kom med feilaktige beskyldninger til feil personer, eller kanskje var det fordi man argumenterte med den fornærmede som egentlig var den som fornærmet.  Hmmmm mange feller å gå i………

Det er alltid trist å miste venner.  Det er spesielt trist når man ikke riktig forstår hvorfor. 

Jeg har mistet to venner på denne turen, uvisst av hvilken årsak. Dvs den ene aner  jeg vel , som admin slettet jeg et innlegg på arrangementssiden vedrørende Slektstreffet vi hadde. Jeg  skrev deretter en personlig melding til vedkommende hvor jeg sa ifra hvorfor jeg hadde slettet innlegget.  Det var jo selvfølgelig ikke populært,  man skal ikke tråkke noen på tærne nemlig.  Nå var det jo  mine tær også som ble tråkket på, det var jo derfor jeg tok fatt i hendelsen.  

Jeg kommer alltid til å slette usaklige innlegg som admin selv om jeg mister facebookvenner av den grunn., Men jeg tror det skal gå ganske langt før jeg selv begynner med demonstrasjoner som å slette venner på facebook.  Og her ble sannelig hele min store familie slettet, søsken, barn, barnebarn, søskenbarn osv.  Så til alle dere i familien, beklager så mye, det er min skyld at dere har blitt slettet!! 

 

Blogglisten

En sørgelig sak dette her også:  To dager har jeg vært på Blogglistens topp, for Reiser.  Min reiseblogg har vært den som hadde flest visninger i hele Norge!!  Og det var de to dagene da jeg hadde lagt ut negative innlegg med negativ tittel.  Mitt negative innlegg om fru Haugans Hotell hadde nesten 6000 (!!) visninger på en dag.  Derfor føk jeg jo så klart til topps.  To dager etterpå skrev jeg negativt om Meyergården og havnet på toppen igjen.  Alle de andre fine innleggene, vakre og positive, nei da, ingen topp-plassering på dem akkurat.  Er det ikke sørgelig at det er det negative som fengsler og samler lesere?  Det er jo slik med avisinnlegg også, den negative overskriften trekker til seg lesere.  Hyggelige ting er ikke så populære, det trekker ikke til seg lesere.

 

Handicap-rom

Jeg hadde bestilt handicap-rom på alle hoteller, men det hadde blitt borte underveis hos de fleste.  Unntaket var i Stjørdal, der var det notert og jeg fikk det jeg forventet.  Alle andre steder fikk jeg problemer.  Til og med på Fru Haugans hotell som faktisk gav meg et tilpasset rom ble det problemer, noe jeg har skrevet om i tidligere innlegg.  Lærdommen her er jo å snakke om dette når man sjekker inn.  De fleste stedene hadde de oversett min bestilling angående dette.  Jeg trodde alt var i orden og oppdaget det ikke før jeg var på rommet og ganske så utslitt bare av å komme meg dit.  Da er det ikke fristende å hale med seg bagasjen og begynne på nytt igjen.

Avbestillingsfrist

Avbestillingsfrist, det lønner seg å holde øye med den.  Ihvertfall når man er blitt så gamle som oss og feiler litt her og der.  På vår tur ble to av tre syke og kunne ikke reise som planlagt.  Da var det veldig fint å ha kontroll på den fristen slik at vi slapp å betale for de rommene vi ikke brukte.  Det er stor variasjon på den fristen, noen hoteller har frist dagen før, men et av dem hadde faktisk samme dag før kl 1800.  Nå skal vi til Frankrike, og på det hotellet er fristen hele tre dager. 

Verktøy

De fleste overnattinger ble bestilt på booking.com, men det ble også bestilt ved å bestille direkte på hotellets nettside.  Ofte så er alt opptatt på booking.com men så viser det seg at de har ledige rom likevel.  Det er vel kanskje bare en viss mengde rom som blir lagt ut.  Ellers så ble det brukt Gule sider og Kjørerute.  Her ble det funnet ut avstander i både tid og kilometer.  Veldig viktig å forholde seg til når man skal ta hensyn til kroppens krav om hvile, he he. 

Det hendt jo at det kanskje ble korte kjøredager, men sånn må det være når en av deltakerne er kronisk syk og en deltaker er rekonvalesent.  Jeg hadde dager da jeg bare måtte legge meg, jeg nærmest besvimte og sov et par timer.  Sånn er det bare og når jeg tar hensyn til det så går alt veldig bra……

Hvilket hotell likte jeg best og dårligst?

Ingen tvil om hvor jeg likte meg best, det var på Selbusjøen Hotell og gjestegård.  Der ble man varm i sjelen og alt falt til ro, merkelig det der.  Træna Rorbuferie ligger også høyt, men det var vel helst omgivelsene og naturen som påvirket.  Det verste var den røde løperen på Fru Haugans Hotell i Mosjøen og frokostsalen på Meyergården i Mo i Rana.  Du får bla tilbake til innleggene og lese på nytt.  Ettersom alt annet var fint på Haugans så blir det nok Meyergården i bunn.

Rakk vi alt som var planlagt?

Nei vi gjorde ikke det, vi rakk ikke Laksfors.  Det var synd, men det kan vi ta neste gang.  Overnattingen på Tretten rakk vi jo heller ikke, men vi var innom og sjekket hvordan der så ut.  Vi rakk heller ikke tre-fire dager på Trofors, og det var jo også synd, men sykdom kan man ikke gjøre noe med.  Det var jo likevel veldig mye av det planlagte som ble som planlagt, og det var strålende.  

Og det stedet som gjorde mest inntrykk det var Træna, for et sted, for et folk, for en natur, og for noen eventyrlige og magiske fjelltopper………

 

HER kan du finne alle innleggene fra Nordlandsturen vår:

Og så er det bare å vente til neste tur, til Cannes, det blir nok en fin tur det også.

4 kommentarer om “Hva gikk galt?

  1. Det er rart at man skal få lesere når man skriver negative ting, men slik føler jeg at det er i media generelt, det er bare negative «topp nyheter» som skaper overskrifter 😦

    Liker

  2. Jeg blogget på SOL bloggen for noen år siden, den ble nedlagt. Der var det også stor «pågang» når det var diskusjoner og meningsytringer. Til tider ganske hett under visse temaer. Men det var nå morsomt også, fikk mange av mine innlegg delt på forsiden på SOL 🙂
    Har trykket på følge-knappen, fint å lese fra reisene du skriver om. Ha en fin kveld.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s