Cannes – og litt mer rundtomkring

 

Du verden for en rikdom!!  Digre yachter, flotte eiendommer, fine «fruer».  Eiendommer til en verdi mellom 50 og 500 millioner.  Går det virkelig an?  Jo det går an.  Rikdom er ikke rettferdig fordelt her i verden. Det ble oss fortalt at bl a en av disse yachtene hadde mannskap ombord 24 timer i døgnet.  De ordnet med tre måltider hver dag, sånn i tilfelle eieren med gjester skulle plutselig dukke opp.  Han var vel ombord en måned hvert år.  Maten ble nok kastet, de dagene han ikke kom!!

Men før vi kom så langt så hadde vi jo sjekket inn på Gardermoen, og det var jo spennende.  Jeg hadde bestilt assistanse, dvs hjelp og rullestol fra innsjekk til Gate.  Da skulle det ikke være nødvendig å reservere plasser i flyet, Jeg og ledsager ville få tildelt passende plasser nær toalett og utgang/inngang.  Og det stemte, det fungerte!!  Vi fikk plass på 1. rad.  Med broderen rett bak og hjelp til oksygenapparat med diverse så var det ingen sak.  Jeg byttet forresten plass med personen rett bak meg slik at vi ble sittende ved siden av hverandre vi som reiste sammen. en stor tabbe gjorde jeg nå likevel, ved innsjekk.  Jeg beholdt rullestolen men gav avkall på mannen som skulle trille den og meg til Gate.  Jeg tenkte at vi var jo så mange i reisefølget, og skulle kanskje stoppe både her og der.  Men…..reisefølget vårt sjekket inn på forskjellige steder og forskjellige måter så vi ble spredt over hele flyplassen.  Dumt, det må vi ha en plan på neste gang.  Nå måtte min søster hale med seg både rullestol og håndbagasjer. 

Vi bodde på et hotell i Mandelieu La Napoule.  Det er en liten «by» ca 8 km fra sentrum i Cannes.  Hotellet hadde en fantastisk beliggenhet, bare over gata og rett på stranda med en gang.  Båthavna var også der med store og små båter, og mange restauranter og en koselig liten strandbar hvor de solgte småretter, kaffe og annen drikke.  Fra strandbaren var det fint å bade, med bl a badetrapp.

 

Fra strandbaren på brygga.  Fin utsikt mot den gamle borgen som ligger like ved hotellet vårt. .Noen av «oss» fikk virkelig smaken på det å bade i salt, varmt middelhavsvann.  Det er helt nydelig i september, godt oppvarmet gjennom sommeren.  

Det var slett ikke alle som var velkommen på denne stranda her.  Hver morgen før vi stod opp så ble sanda på stranda «frisert» og ordnet slik at det skulle være pent og ordentlig før alle badegjestene kom.  Vi kunne også observere mange morgenbadere som tok seg en dukkert før frokost.

Her har det vært noen før oss, helt klart.  Utsmykning på broen som førte over til stranda. Rett under fantes toaletter, og der er det aldri toalettpapir, lurt å ha med seg det i veska.

En biltur til Cannes, og en «parade» gjennom den berømte Croisetten.    Hele verdens oppmerksomhet er jo rettet hit under filmfestivalen, Filmfestivalen i Cannes, ja hvem har ikke sett glimt fra den?

Det var ikke så mange berømtheter ute og gikk denne dagen, men det skal vi vel kanskje bare være glad for, da hadde det nok ikke vært så enkelt å kjøre gjennom her.

Carlton hotell, tja det var vel kanskje der vi skulle ha bodd?

Vi skal feire bursdag sammen med våre venner som bor i Cannes La Bocca.  Det er La Bocca er vel omtrent l mellom Cannes sentrum og Mandelieu.  Rosa boblevann og deilige apero.

Dette kalles apero, forkortelse for aperetif.  Vi hadde da så mye at det ble et helt måltid, og med så utrolig mange gode smaker. 

Utsikt fra balkongen hvor vi koste oss, og vi ser Cannes-bukten der i det fjerne, forresten ikke så veldig fjernt.

Gorges du Verden

fjellområde midt i Provence. Dette er en av de dypeste raviner i Europa med 700 meters dybde på det meste.  Området tiltrekker seg turister fra hele verden.   

Se på den vakre fargen, og dette er ikke photoshoppet, nei da det er akkurat slik det er.  Denne elven renner ut i en kunstig innsjø, St Croix. Rundt innsjøen er det mange campingplasser  og her er det fullt opp med bobiler, cambingvogner og teltturister.  Her kan man leie forskjellige typer båter, men ikke noe som forurenser med bensin eller diesel.  Våre venner skulle hit senere i uken også, for padling og bading.

Det er veldig mulig å kjøre bil oppe i disse fjellsidene.  Vi valgte det bort, det får være måte på å skremme gamle damer liksom.  Men det er et eldorado også for klatrere.  Det sies at det finnes 1500 forskjellige klatreruter å velge blant. 

Kaffestopp i en fin liten landsby som ikke var helt overbefolket, og SE hva vi fant.  Jordbæris, hvor det står trykket JORDBÆR på norsk!!  Legg også merke til temperaturen i lufta.  Dette er en liten by 823 meter til værs. og det er virkelig godt og varmt også her oppe.


Til glede for noen og til engstelse for andre.  Jeg får pusteproblemer når gradene passerer 30. Da blir det virkelig tungt å puste, ihvertfall hvis man skal bevege seg samtidig.  Gjett om jeg savnet rullestolen min, det var en skikkelig tabbe å ikke ta med den………….Da kunne jeg ha brukt mine krefter på pusting istedefor bevegelse…..


På sjøen er det mye bedre luft, og vi var invitert på båttur.  Har man ikke rullestol så må man jo bare improvisere med det man har, og vips er rullatoren forandret til en rullende stol. 

Heldigvis får man si, det var normale båter og mennesker her også.  Dette kunne jo nesten ha vært på Hvaler.  Denne båthavna ligger like ved Cannes, Mandelieu La Napoule.    Dette er våre venners båt som vi reiste på tur med. Havnen her, Port Napoule er antagelig en av Frankrikes fineste båthavner.
 

Under her kan vi se hvor vi ankret opp og lå på svai, akkurat som i Tøgersenbukta, eller Ekvika, eller noe annet sted på Hvaler.  Bortsett fra en ting……….eller flere ting:

Her finnes det Pizzabåt, vi ringer og de bringer, pizza og vin, rask levering, herlig tiltak.  Og dessuten er det nok varmere i både luft og vann her enn det er i Norge.

Rosevin værsågod!!

Catamaranpizza, ja det smakte……

Og det er ikke bare vi som svaier og koser oss, båter av alle slag og størrelser ligger her og koser seg.  

Bading, solbad, pizza, sjøluft, rosèvin, kan det bli bedre en slik dag??

Alt var jo slett ikke idyll på turen vår, det var noen hendelser vi må tenke over og ta opp på de neste møtene i Reiseklubben.  Men som en av deltakerne sier, vi kan ikke ta noen bestemmelser midt oppe i katastrofene!!   Nemlig.  Bildene over her viser sporene etter edderkoppbitt.  Ja ifølge legen i Norge så var det akkurat det det var.  Min svigerinne fikk masse røde prikker som ved hjemkomsten til Norge var både blitt røde, varme, vonde og opphovnede.  Hun fikk salve og allergimedisin og det ble ganske raskt bedre.

Min søster fikk brudd i sin skulder da hun skulle ut av båten og opp på brygga.  Hun mistet balansen og var nær ved å ramle i sjøen, eller enda verre, ramle mellom båt og brygge.  

Jeg selv måtte dra omtrent rett fra Gardermoen til Akuttmottaket på Ahus, med feber og lungebetennelse.

Min bror, som holdt det harde grepet på sin søsters skulder for å forhindre at hun falt mellom båtene, han fikk nok psykisk men etter å ha , på en måte, forårsaket skaden på sin søster selv om han nok egentlig forhindret en enda større skade.

Til tross for lungebetennelse, skulderbrudd, edderkoppbitt og pusteproblemer, vi kommer gjerne tilbake, men da med rullestol for min del ihvertfall.  Og våre venner selger jo eiendommer, Utsikten fra en av dem, denne  HER koster jo ikke mer enn en enebolig i Sørum.  Den ligger i det samme området hvor våre venner bor og hvor vi feiret bursdag.  Det er bare å selge unna og kjøpe seg noe der nede.  For hva skal man vel med hus i Norge når man kan bo på denne måten?  HER   finner du hjemmesiden til Bautz Eiendom hvor det er fristende tilbud i flere prisklasser:  

……..og så nesten til slutt, fortalte jeg at Alpene og alpinanlegg ligger omtrent 1,5 timer fra Cannes?  Blir man lei av sol og strand, vips så er det alpinkjøring i vakker sol og snø.  Her er det eiendomsmegleren som tar seg litt velfortjent fri.

Og så til slutt, bør vi selge eller gi bort koffertene våre?  Har vi utfordret skjebnen med alt dette som skjedde?  Og enda har jeg ikke fortalt om HOTELLET, det kommer i neste innlegg, oi oi oi……..

En kommentar om “Cannes – og litt mer rundtomkring

  1. Fantastisk! Etter å ha lest dette innlegget så tenker jeg at her er ingen hindring stor nok til å ikke kose seg…… Det står det respekt av. God tur videre!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s